Úvod

Bezchybná zahradní party aneb 7 tipů pro dokonalý den

Léto už je v plném proudu. Teplé počasí nám přináší nejen radost z hřejivých paprsků, ale po měsících zimy také konečně možnost uspořádat zahradní party a grilování! Nemusíte čekat na speciální příležitost, abyste mohli uspořádat dokonalé víkendové odpoledne pro rodinu či přátele.


Zahradní party mají tu výhodu, že se obejdou bez náročných příprav a nečeká vás ani velký nepořádek. Přesto jsme pro vás pro jistotu připravili 7 tipů, díky kterým předejdete zbytečným nesnázím a budete si užívat bez stresu, stejně jako ostatní.

1. Dejte světu vědět o vaší party
Nemusíte nutně tisknout pozvánky, aby vaši hosté dorazili. Pokud se ale jedná o sešlost, kde bude více jak deset lidí, můžete díky šikovné, klidně i online, pozvánce předejít hned několika nepříjemnostem. Pokud budete mít na party gril, který bude třeba rozpálit a vy jste si jistí, že mezi hosty budou i tací, kteří dorazí klidně až ke konci, dejte jim vědět už dopředu v jakém čase se bude grilovat. Pokud však nechcete aby přišli zkrátka, můžete šikovně doplnit ten zahradní, domácím elektrickým grilem. Zajistí vám stejný výsledek i když bez žhavých uhlíků.

domaci elektricky gril

2. Připravte se na nepřízeň počasí
Pěkné počasí je základním předpokladem pro dokonalou party a i přes pečlivé sledování předpovědi vás může snadno překvapit. Rozhodně byste jej neměli podcenit a měli byste si připravit místo k úkrytu před dešťem i pichlavým sluncem. Postačí vám k tomu zahradní party stan. Pokud nemáte vlastní, není nic jednoduššího, než si jej na jeden den vypůjčit. Specializované firmy vám jej přivezou i smontují a navíc si můžete vybrat z různých velikostí i typů a hravě tak pohostit i větší skupinu lidí. Vždy budete potřebovat místo, kam se mohou hosté schovat a předejdete tak zbytečnému stresu, kam s nimi.

AB party - party stan

3. Dostatek místa na sezení
Pokud vaši hosté budou sedět pouze na trávě, či na dekách, pak si nemusíte se sezením lámat hlavu. V případě, že ale budete jíst u stolu, budete nutně potřebovat také sezení. Máte pouze čtyři kusy zahradních židlí? Doplňte je těmi jídelními, neváhejte použít ani taburetky a podobné kousky, které by se mohly hodit. Můžete se obrátit také na případného dodavatele vašeho party stanu. Častokrát si u něj snadno vypůjčíte také nábytek a příslušenství jako doplňkovou službu.

4. Zábava pro děti i dospělé
Každá party by měla být zábavná a kromě jídla a pití a pohodlí hostů, byste jim měli připravit i něco na pobavení. Většina dospělých se sice spokojí se skleničkou dobrého pití a příjemnou konverzací, ale hra dodá každé party šťávu. Pokud jsou na místě navíc děti, pak jsou hry naprostou nezbytností. Nemusí to být nic složitého, stačí když jim připravíte míče, létající talíře, líný tenis, badminton a podobné náčiní a výtvarný koutek s papíry a pastelkami. Malým bazénkem také určitě nepohrdnou.

AB party - zabava

5. Nenechávejte hosty ve tmě
Protáhne se váš večírek do pozdních nočních hodin? Nenechávejte vaše hosty ve tmě. I když vám na zahrádce vesele plápolá oheň, určitě se vám bude hodit i další osvětlení. Kromě svíček můžete použít buď jednorázové louče, které rozmístíte po celé ploše zahrady, dobře využijete i solární lampy a nebo jednoduché ambientní osvětlení jako jsou vánoční světélka nebo barevné lampiony. Pověste je na plot, na stromy, kamkoliv se vám zlíbí. Vytvoříte tak dokonale romantickou atmosféru večerní zábavy.

AB party - osvetleni

6. Dobré jídlo a pití
Rozpálený gril je základem každé dobré zahradní party, pokud se tedy nejedná o velkou akci, na kterou máte objednaný catering. Kromě načasování, o kterém jsme psali výše, se také postarejte o to, aby gril někdo obsluhoval. Spálené maso nikomu chutnat nebude. V ideálním případě také připravte salátový bar nebo poproste vaše hosty, aby kromě pití přinesli i nějaké překvapení. Uvidíte kolik dobrot se vám sejde. Pokud je opravdu horké počasí připravte si dostatek ledu, aby osvěžující drinky byly opravdu svěží.

AB party - dekorace

7. Dekorace a téma

Chcete, aby byla vaše party opravdu nezapomenutelná? Zvolte si téma! Od něj se pak bude odvíjet nejen dekorace celé zahrady, jídelního stolu a třeba i druh jídla a hudby, ale můžete také zadat hostům tematicky sladěné oblečení. Pamatujte, že v jednoduchosti je krása a nemusí jít vyloženě o kostýmy. Zkuste třeba barvy, země a podobně.

Vše důležité už víte, teď už jen stačí pustit se do příprav a pořádně si horké dny užít!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze