Úvod

Bezpečnostní kamery pro domácí použití

Dříve byly bezpečnostní kamery brány jako drahý nadstandard. Postupem času se i tento druh sortimentu dostal do fáze, kdy je cenově dostupný pro každého a kdy je jeho obsluha natolik snadná, že ji zvládne úplný laik.


Bezpečnostní kamery, konkrétně IP wifi kamery, o kterých bude tento článek, patří mezi jednu z nejefektivnějších metod zabezpečení objektu v poměru cena/výkon. Ceny začínají na 2 000 Kč a velmi kvalitní IP kameru pořídíte již za 5 000 Kč. Kamera v této cenové relaci je velmi profesionální a nabízí funkce, na které se budete moci spolehnout.

Proč si pořídit bezpečností kameru?
Nejčastějším důvodem je ochrana majetku. Ať už se jedná o byt, dům, zahradu, sklad, kancelář nebo jiný objekt, bezpečnostní kamera dokáže velmi efektivně plnit svoji roli. Nejenom, že je její pořizovací cena nízká a instalace snadná, ale také dokáže spoustu zlodějů odradit už jen samotným umístěním. Tento psychologický jev je hodně využívaný v obchodních centrech, kdy jen samotný nápis „objekt je monitorován“ dokáže odradit většinu amatérských a příležitostných zlodějů.
bezpecnostni kamera

Jak moc je IP wifi kamera funkční v praxi?
V pohotovostním režimu snímá kamera prostor v úhlu 60° a hlídá jak pohyb, tak zvuk. Jakmile dojde k detekci, odesílá fotografii (snímek) aktuální situace na váš email, popřípadě na vzdálený server. Zároveň začíná nahrávat video snímek v HD nebo Full HD kvalitě, který ukládá na SDHC kartu, nebo opět na vzdálený server. Důkazní materiál je tak bezpečně umístěný na serveru i v případě, kdy lupič kameru odcizí nebo rozbije.

IP wifi kamery dělíme na vnitřní a venkovní, přičemž ty venkovní mají parametry uzpůsobené pro nižší teploty a horší viditelnost. Kamery mají široké možnosti nastavení, které uspokojí většinu vašich nároků. Na většinu IP wifi kamer se lze vzdálené připojit a sledovat snímanou scénu online. Proto je pro jejich funkčnost nezbytné mít v dosahu Wifi síť (proto také IP wifi kamery), na kterou se můžou připojit. Některé podporují obousměrný přenos zvuku, takže můžete vzdáleně „telefonovat“. Jiné typy se používají i jako chůvičky.

domaci kamera

Má smysl používat bezpečnostní kameru?
To už záleží na vás. Dle statistik jsou nejrizikovější domy v zapadlých uličkách, nebo na vesnicích. Mnoho drobných krádeží se odehrává na zahradách a otevřených prostorech. Investice do bezpečnostní kamery není moc vysoká, přitom dokáže velmi efektivně ochránit majetek už jen tím, že je vidět. Pokud zloděj přeci jen v krádeži pokračuje, potom máte kvalitní materiál, který můžete předat policii. Jednotlivé záznamy jsou přinejmenším v HD kvalitě, takže lze vypozorovat spoustu rysů i když je zloděj v převleku.

Širokou nabídku IP wifi kamer naleznete v eshopu Kabelmánie.cz, kde vás můžou zaujmout i další bezpečnostní opatření jako třeba digitální dveřní kukátka, nebo skryté kamery.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze