Úvod

Chytrá a pohodlná křesla s možností polohování. Co od nich čekat?

Pokrok nezastavíme, a když o tom tak přemýšlíme, vlastně ho ani zastavit nechceme. Splňuje vaše nejoblíbenější křeslo všechny vaše nároky, nebo už dlouho zvažujete pořízení nového a lepšího? Máme pro vás několik tipů, na co byste se při jeho koupi měli zaměřit.


Křeslo už nemusí být jenom o tom, aby bylo správně vysezené, mělo ve vyhovující výšce opěrky na ruce, aby bylo houpací nebo pořádně stabilní. I levné moderní křeslo může nabídnout spoustu vychytávek, díky nimž bude vaše posezení u televize nebo u dobré knížky zase o něco příjemnější, ať už se jeho pohodlí oddáte po náročném pracovním dni, nebo během líného deštivého víkendového dne.
Klasicke kreslo


Stará dobrá klasika
Jestliže nepatříte k nadšencům, kteří od křesla vyžadují moderní kousky, jako například polohování a další podobné vychytávky, nebojte se – i vy si na současném trhu přijdete na své. Kromě pohodlí se zde hodně zaměřte na barvu či barevné kombinace, na použité materiály, protože každému vyhovuje něco jiného, a na to, jak ladí ke zbytku místnosti či celého interiéru. A nezapomeňte si pro dokonalé pohodlí pořídit i ladící taburet, ať si můžete po náročném dni „hodit nohy nahoru“.

Polohovaci kreslo

Je libo měnit polohy?
Představte si, že v jednom okamžiku sedíte docela vzpřímeně a sledujete film a za moment se v tom samém křesle nacházíte v polosedu (či chcete-li pololehu), máte zavřené oči a oddáváte se sladkému nicnedělání nebo se noříte do děje rozečtené knížky. S moderními křesly s možností polohování je to úplně normální! K dobrým modelům patří i výsuvný podnožník, který učiní vaši relaxaci stoprocentní.

Futuristicke kreslo

Dejte průchod futurismu
Pokud se hrdě hlásíte k milovníkům moderny a moderních interiérů včetně všeho vybavení, určitě vás potěší možnost pořídit si nádherné, střízlivě elegantní, často až futuristicky vyhlížející kousky tolik kontrastující s klasickými mohutnými křesly. Křesla se speciálním vykrojením, která nabízejí pohodlí, ale jsou i potěchou pro oko, představují skvělou alternativu.

Kreslo k vytvarovani

Vytvarujte si svoje křeslo
Představte si křeslo, které vypadá jako lehátko a za moment je z něj zafixované houpací prkno, samozřejmě s komfortním polstrováním. Taková jsou relaxační křesla s možností tvarování podle toho, k čemu je chcete aktuálně využívat. Křeslo přímo na podlaze je vhodné hlavně do moderních interiérů, jehož majitel rád experimentuje a bourá zažité zvyky. Prostě se posaďte na křeslo přímo na zem, houpejte se, odpočívejte v příjemné poloze.

Není křeslo jako křeslo

V současné době už neřešíme jen to, jak se v křesle sedí, ale také to, jak vypadá a co umí navíc. Nejoblíbenější jsou v současné době pravděpodobně křesla polohovací, na paty jim však dost možná začnou šlapat relaxační křesla, která si uživatelé sami vytvarují. Vyberte si takové, které vám padne jako ulité!

Autor: NakupNabytek – obrovský výběr křesel a taburetů
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze