Úvod

Co by na žádné zahradě nemělo chybět? Zahradní gril a party stan pro nepřízeň počasí!

Konečně jste si splnili svůj sen a máte vlastní zahrádku? Řešíte, co by na ní nemělo chybět? Určitě nějaký záhon na pěstování zeleniny, ovocný strom, posezení a gril. No a pokud je dostatečně velká, pak třeba taky bazén.


Po zahrádce touží nejeden z nás. Venku je přeci tak krásně, čerstvý vzduch je zdravý a nějaká ta námaha nám taky neuškodí. Udržet zahrádku krásnou a jako z časopisů není lehké, po práci by měla následovat odměna. Co se takhle pohodlně usadit a připravit si nějakou dobrotu na grilu? Že ho nemáte? Nejvyšší čas to napravit!

Jak vybrat zahradní gril?

Možná si říkáte, že na výběru grilu není nic těžkého. Přeci si na něm jen opečete maso nebo párek, tak není co řešit. Jenže grily už nejsou to, co bývaly, nabídka je dnes mnohem širší. Kromě grilů na dřevěné uhlí na trhu jsou taky elektrické, lávové a plynové grily. Jaký si vybrat?

Jednoznačná rada na to není, je třeba vzít v potaz několik věcí.

•    Jak často plánujete grilovat?
•    Pro kolik lidí budete grilovat?
•    Kolik do grilu chcete investovat?
•    Je pro vás důležitější chuť jídla, nebo dbáte na zdravou výživu?
•    Bojíte se manipulace s otevřeným ohněm nebo propan-butanovými lahvemi?


Gril na dřevěné uhlí je klasika

Příznivci zdravého stravování ho sice nemají moc rádi, kdo si ale rád zavzpomíná na dětství a tu skvělou chuť grilovaných pokrmů, pro toho je jasnou volbou. Tuk odkapává na uhlí, z grilu se valí kouř, gril se snadno obsluhuje, výsledkem jsou skvělé pokrmy. Co víc si přát?

Plynový gril je zárukou originální chuti

Je pro vás nejdůležitější zdravá příprava jídla? Na gril na dřevěné uhlí zapomeňte a sáhněte po tom plynovém. Odměnou vám bude snadná obsluha a nezaměnitelná chuť masa, za kterou stojí fakt, že tuk odkapává na flvorizéry a z nich se pak odpařuje zpět do jídla.

Lávový gril pro fajnšmekry

Na pohodlí si nenecháte sáhnout, přesto si chcete užít skvělých grilovaných pochoutek? Pořiďte si lávový gril! Jeho velká výhoda spočívá ve stálé teplotě a samočistících schopnostech kamenů.



Nedáte dopustit na plápolající plamínky?

Pořiďte si zahradní ohniště, které vám připomene táboráček, u kterého jste si na klacku opékali špekáček nebo párek. Jeho výhodou je fakt, že je skladné a můžete ho různě přenášet a převážet. Třeba na dovolenou nebo na chatu.

Náš tip na závěr: Když vás na zahrádce zastihne déšť nebo vítr, vyplatí se mít po ruce party stan. Před nepřízní počasí vás ochrání, vejde se pod něj dost lidí a když ho dobře vyberete, postavíte ho během pár minut.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze