Úvod

Co vše kryje vaše pojištění domácnosti? Obývák ochráníte snadno

Vybavení obývacího pokoje může jít do obrovských částek. Elektronika, drahý nábytek, dekorační předměty – to vše vás může přijít i na více než 100 000 korun. Jak si toto drahé vybavení ochránit? Pomůže pojištění domácnosti.


Proti domácím malérům

Pojištění domácnosti se uzavírá na veškeré vybavení domácnosti. Co do něj patří? Představit si to můžete tak, že váš byt převrátíte a to, co by spadlo dolů, vše spadá do pojištění domácnosti. Jde tedy nejenom o nábytek, ale také elektroniku, dále obrazy, hudební nástroje, sportovní vybavení, zkrátka vše, co v bytě najdete a má nějakou hodnotu. Proti čemu se můžete pojistit? V domácnosti se může přihodit spousta různých malérů. Používáme zde vodu, plyn, elektřinu, to vše může vést k různým nouzovým stavům. Tím největším škůdcem v domácnostech je voda, která může vybavení domácnosti zcela znehodnotit. Ať už je to voda z vodovodního řádu, prasklá trubka ve zdi, prasklá hadička u pračky, rozbitý kohoutek, prasklá trubka s vodou v topení. Rozbít se může samotný elektrospotřebič, který je napojený na vodu, tedy myčka a pračka. Škody mohou napáchat také intenzivní srážky. Voda poničí elektrospotřebiče, nábytek, nebo cokoliv dalšího většinou nenávratně, oprava nepřichází v úvahu a je třeba zakoupit vybavení nové. Díky pojištění domácnosti získáte prostředky na to, abyste si pořídili vybavení nové a v odpovídající kvalitě.

Asistenční služby pomohou v nouzi

Pojištění domácnosti vás navíc může překvapit šíří asistenčních služeb, které vám v nouzové situaci vytrhnou trn z paty a ušetří čas a peníze. V okamžiku, kdy se vrátíte do vytopeného domova, nemusíte začít nervózně „googlovat“ nejbližšího instalatéra, či další profese, ale stačí zavolat na asistenční linku pojišťovny, kterou je vhodné mít uloženou v telefonu. Zde vám pomohou přivolat technika, který nouzovou situaci odstraní. Navíc se nemusíte obávat částky, kterou za odstranění havarijní situace budete platit. Pokud se vám taková situace nepřihodí několikrát do roka, pojišťovna za práci technika zaplatí. Asistenční služby zahrnují zásahy dalších techniků, například elektrikáře, topenáře, zámečníka (ano, i zabouchnuté dveře si můžete nechat otevřít na pojišťovnu), dále je to deratizátor, IT technik, nebo opravář domácích elektrospostřebič. Mnoho klientů pojišťoven o této možnosti vlastně neví a zbytečně tak vynakládá prostředky.

Srovnávejte

Jak si pojistit domácnost? Nejde o nic těžkého. Využít můžete kalkulačku pojištění domácnosti. Zde zadáte adresu pojišťovaného objektu, zadáte, zda chcete pojistit dům, byt, nebo chatu, ta zda jste, nebo nejste vlastníkem tohoto objektu a také ohodnotíte vybavení domácnosti, zda je spíše ekonomické, nebo nadstandardní. Zadejte také rozlohu domácnosti a následně si nechte srovnat nabídky pojišťoven. Z těch pak můžete vybírat podle popisu pojištění, kde jsou uvedena rizika, proti kterým pojištění kryje, limity pojištění a výčet asistenčních služeb. Smlouvu o pojištění je vhodné průběžně aktualizovat, aby skutečně odrážela hodnotu pojišťovaného majetku. Díky tomu se vyhnete podpojištění a v případě havárie vám pojišťovna vyplatí adekvátní částku.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze