Úvod

Dekorace do pokojíčku - ano či ne?

Dekorace jsou nedílnou součástí našeho bydlení. Vhodně zvolené doplňky dokážou interiéru dodat úplně jinou podobu a šmrnc. Zatímco třeba v obýváku si můžeme s dekoracemi vyhrát dle libosti, v případě dětského pokoje často váháme a sami sebe se ptáme na otázku: mají dekorace v dětském pokojíčku vůbec co dělat? Jestliže tato otázka trápí i vás, pojďte se na tohle téma podívat společně s námi v dnešním článku zaměřeném na dekorace v dětském pokoji.


Když je všeho moc
Zavřete oči a představte si dětský pokojíček, který je vymalovaný sytou barvou, má pestrobarevný koberec, na oknech visí křiklavé závěsy, na posteli je hned několik plyšových hraček hrajících všemi barvami, zeď zdobí veselé dětské samolepky a v rámečcích na poličkách najdete hned několik rámečků s obrázky. Jak na vás takový interiér působí? Chaoticky? Kýčovitě? Souhlasíme! Tohle už je prostě moc!

Barvy do dětského pokoje sice patří, ale nic se nesmí přehánět. A s dekoracemi už vůbec ne, zvláště pokud jsou barevné a ve finále celý prosto připomíná spíše cirkus nebo pouťový stánek.

Barvy bychom meli volit stridme

Dekorace, které zdobí a mají praktické využití
Tím vás samozřejmě nechceme odradit od umístění dekorací do pokojíčků vašich ratolestí. To vůbec ne! Jen se vás snažíme držet při zemi a chceme vám pomoci si s dekoracemi vyhrát tak, aby dětský pokoj nepůsobil dojmem laciného obchůdku s kýčovitými věcmi. Jestliže chcete pokoj vašich dětí něčím oživit, vybírejte takové dekorace, které interiéru dodají šmrnc, ale budou mít i praktické využití. Oblíbené jsou například jednoduché police s košíky nebo zásuvkami, kam uložíte nejen hračky, ale i oblečení. Pokoj se navíc bude snadněji uklízet.

Chytre a uzitecne dekorace s napadem se vzdy hodi

Zmínit můžeme také speciální tabulovou barvu, se kterou můžete vymalovat libovolnou zeď v pokoji vašich dětí a připravit jim tak volný prostor pro vyjádření jejich uměleckého nadání. Kreslit křídami děti baví, teď by kvůli této zábavě ani nemuseli chodit ven - mohli by si kreslit v pokojíčku! A troufneme si tvrdit, že tomu by neodolalo žádné dítě.

Zarizujte vybaveni do bytu vtipne a hrave

Aby v pokoji nebyla nuda
V současné době je možné pořídit tapetu v podobě omalovánky, která představuje další dětský koníček a jistou zábavu. K dostání jich je několik druhů vhodných jak pro holčičky, tak i pro chlapečky. Co se týče ostatních dekorací - například polštářků, obrázků, závěsů - pamatujte na pravidlo: všeho s mírou! Jeden, dva polštářky na posteli určitě nevadí a závěsy zase slibují stínění před sluníčkem nebo svítící lampou v noci.

Zdroj foto: atraktivni-nabytek.cz, pixabay.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze