Úvod

Který balkon bude Vašemu hradu nejvíce slušet?

Toužíte po tom, vítat nové dny s přírodou? S výhledem do okolní krajiny skrze barevné muškáty? Balkon by neměl Vašemu bydlení chybět. Vyberte si takový, který ho nejlépe dotvoří!


V kontaktu s přírodou
Balkony patří mezi nejoblíbenější prvky domovní architektury, a to z několika důvodů. Esteticky povznášejí vzhled vnější tváře domu, a zároveň svým majitelům umožňují žít v bližším kontaktu s přírodou. I v městských bytech nabízejí možnost pro pěstování okrasných, stejně jako užitkových rostlin, i příjemného venkovního posezení.
Pokud jde o pěstování, možnosti jsou široké, nejoblíbenější balkónové rostliny přestavují muškáty neboli pelargonie, petunie, keříková rajčata a jahody. Co se konstrukčního materiálu na stavbu balkonů týče, největší oblibě se těší dřevo.

balkon dreveny

Oblíbené dřevěné balkony
Dřevěné balkony, tolik oblíbené zejména v sousedních německy mluvících zemích, již pěknou řádku let inspirují také tuzemské stavebníky. Inspirovaly i Vás? Pokud Vám záleží na tom, abyste balkon co nejvkusněji sladili s tváří svého hradu, nepodceňujte při výběru balkonových prvků design balkonového zábradlí. Tam, kde převládají rovné linie, respektujete je a dejte přednost spíše jednoduchým modelům balkonových prken.
Naproti tomu u rustikálních staveb si můžete dovolit okrasnou řezbu včetně ozdobných prken v horní části zábradlí. Ozdobná prkna v horní části zábradlí neobyčejně lichotí oblým oknům a kulatým střechám.

rozkvetly balkon

Bez rostlin to není ono

O dokonalý vzhled Vašeho balkónu se postarají balkonové rostliny, které usadíte do stylových nádob. K balkonům nejlépe ladí dřevěné truhlíky pojaté ve stejném designu jako balkonové zábradlí. Ptáte se, kde takové komponenty pořídit? Nejlépe tam, kde máte na výběr ze široké škály profilů včetně bavorských balkonů, a kde můžete využít výhod zakázkové výroby.

drevene masivni zabradli

U specializovaného dodavatele dřevěných komponentů, společnosti Vladeko, si můžete vybrat z mnoha komponentů a vytvořit si tak balkon dle svých představ. Buď sami, nebo pokud si na montáž netroufáte, s pomocí jejich montážního týmu.

Vítejte nové dny v blízkosti přírody i Vy. Více inspirace pro Váš dřevěný balkon najdete na stránkách www.vladeko.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze