Úvod

Design pro vaše okna

Hezkých dárků na Vánoce jsou spousty. Kdo chce nadělit svým blízkým ještě něco navíc v podobě užitečného či praktického dárku, tak už pomalu nemá z čeho vybírat. Pro ty, kteří si rádi zvelebují své bydlení, by mohly být takovým užitečným dárkem zábrany truhlíků na parapety oken. Každému z nás se zcela určitě hned zlepší nálada při pohledu na krásně rozkvetlé květiny, vinoucí se z oken dolů. Proto mohou být zábrany zcela jistě vhodným vánočním dárkem a je možné se s nimi připravit již na nadcházející letní sezonu, kdy okenní parapety zaplaví spousty rozkvetlých květin. Jejich nechtěnému pádu na chodník však lze předejít jedině zábranami.


Jedinečnost zábran
Zábrany květinových truhlíků na parapetech jsou vyráběny z prvotřídního materiálu, kterým je kvalitní nerezová ocel určená do exteriéru s matným, kartáčovaným povrchem. Takto ušlechtilý materiál vylučuje riziko znečištění fasády a parapetu případným vytékáním vody znečištěné korozí. Díky materiálu i způsobu provedení se z takto nenápadného prvku stává designový výrobek, který se hodí do všech typů oken rodinných či panelových domů. Zákazníkům je dodáván v několika rozměrových variantách a zvolit lze dokonce i způsob uchycení a provedení zábrany truhlíku bez vrtání. Montáž výrobku je tak nenáročná, že jí zvládne každý manuálně zručný kutil. Pro omítkové fasádní povrchy se perfektně hodí rozporné provedení, tedy montáž bez vrtání do fasády. Proto jsou vhodné i pro zateplenou fasádu. Výhodou je tedy nejenom snadná montáž, ale i estetické provedení, které nenaruší exteriér domu.

rozperna zabrana truhliku - detail

Způsoby uchycení

Pokud je parapet okna zakončený vhodnými zakončovacími prvky, okapničkou a bočnicí, tak je vhodnější použít zábranu truhlíků přímo do okapničky. Jinou variantou může být umístění držáku truhlíku k rozpěrné zábraně, která umožňuje usadit květinový truhlík i na velice úzkém parapetu. Takový truhlík bude částečně přečnívat, ale zábrana ho spolehlivě uchytí. Další možností je nerezová rozpora určená mezi okenní špalety, která slouží jako zábrana truhlíku bez vrtání. Tam, kde nevadí vrtání do omítky, je určená nerezová opora určená vně na fasádu.

rozperna zabrana truhliku

Zábradlí Dieda

A proč si nenadělit k Vánocům rovnou nové zábradlí? Jedná se sice již o finančně náročnější dar, ale třeba rodiče budou chtít pomoci mladým s rozestavěným domkem. Anebo vlastníci bytů v panelových domech se rozhodnou mít zrenovovanou chodbu již na Nový rok. A proč si tedy nenadělit hodnotný dar v podobě nového zábradlí? Tím může být propracovaný stavebnicový systém zábradlí od německého výrobce Dieda. Přes internetový obchod si lze zvolit z široké nabídky typů sloupků a madel, které se hodí do interiéru a exteriéru přesně k danému stylu domu. Stačí si jen vybrat. Zanedlouho přijde „stavebnice“, kterou si při troše zručnosti nainstalují zákazníci svépomocí. Pokud by na to nestačili, je samozřejmě možné si objednat instalaci přes specializovanou firmu.

zabradli na balkone

Zábradlí Dieda nabízí ucelenou řadu sloupků a madel v kulatém či čtvercovém provedení. Nejčastějším materiálem je kartáčovaná nerezová ocel v kombinaci s nerezovým nebo dřevěným madlem. Madlo samotné je vyráběno ze smrkového či modřínového dřeva vhodných do interiéru i exteriéru. Bukový masiv je vhodný do interiéru. Madla jsou většinou dodávána bez povrchové úpravy, aby měl zákazník možnost přizpůsobit konečný vzhled interiéru. Jako sloupky je možné zvolit vodorovné nebo svislé tyče, které dají prostoru světlo a vzdušnost. Zajímavou možností ze sortimentu Dieda, jsou zábradlí se sloupky vyrobenými z plochých stojin.

moderni zabradli v interieru

Barvy zábradlí
Výrobce Dieda používá pro všechny dodávané tvarové varianty sloupků kvalitní práškové barvy rakouského výrobce Tyger Drylac, se strukturou označovanou Fine Texture, která zajišťuje esteticky atraktivní povrch. Barevné odstíny sloupků lze volit v široké škále různých provedení podle barevné škály Drylac. Pro použití v exteriéru se mohou stát zajímavým řešením barvy metalické.
Díky stavebnicovému systému jsou krátké dodací lhůty zábradlí. Univerzálnost jednotlivých dílů má vliv také na cenu, která je díky tomu velice příznivá.

zabradli na francouzska okna

www.obchodprobydleni.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze