Úvod

Dětský pokoj v podkroví. Jak ho zařídit?

Podkrovní místnosti mají tu velkou výhodu, že působí neobyčejně útulným dojmem, a proto v nich lze vytvořit krásný dětský pokoj. Nevýhodou však je, že zkosená střecha připravuje obyvatele o značnou část prostoru, který dítě s rostoucím věkem čím dál více potřebuje.


Maximální využití prostoru
Pokud se rozhodneme zařídit dětský pokoj v podkroví, snažíme se o maximální využití místa, které máme k dispozici. Dobrou službu nám prokáže postel s velkorysým úložným prostorem. Při výběru nábytku bychom se měli vyvarovat vysokých prvků, a dát raději přednost nižšímu nábytku v podobě skříněk. Tedy s výjimkou šatní skříně. Ideální je lehký, konstrukčně jednoduchý nábytek. Police na rozdíl od obývacích stěn působí odlehčeným dojmem a nejsou na úkor vzdušnosti interiéru.

Detsky pokojicek v podkrovi

Barvy a doplňky
V dětském pokoji volíme barvu výmalby, která nebude pokoj opticky zmenšovat. Ideální jsou světlé optimistické tóny. Děti mají rády pestré barvy, ve kterých můžeme pořídit doplňky. Mezi důležité doplňky rovněž patří prvky stínící techniky, například žaluzie, které zabrání přehřívání místnosti v létě, a zajistí ochranu před rušivými vlivy, jako je provoz letadel, silný déšť, úplněk, atd., zejména když dítě spí.

Detsky pokoj v podkrovi

Nezapomeňte na bezpečnost
Z hlediska bezpečnosti je třeba rozmístit nábytek tak, abychom minimalizovali riziko úrazu úderem do hlavy. Psací stůl by měl být umístěn tak, aby byl dostatečně osvětlený, nejlépe pod střešním oknem.

Zdroj foto: ISIFA
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze