Úvod

Dobré izolační vlastnosti oken Vás ochrání

Při výběru oken není důležitý pouze jejich design, ale také izolační vlastnosti. A před kterými vnějšími vlivy by nás mělo okenní sklo chránit? Dočtete se na následujících řádcích!


Energetická úspora 
Dobré izolační vlastnosti oken jsou v prvé řadě zárukou omezení tepelných ztrát, a tím snížení nákladů na vytápění. Pokud nechcete topit pánubohu do oken, měli byste při výběru oken věnovat zvláštní pozornost jejich tepelně izolačním vlastnostem. Teplo může z místnosti unikat buď skrze rám, anebo prostupovat celým oknem. 
V tom druhém případě je na vině nevhodně zvolená skleněná výplň. K zasklení proto doporučujeme použít izolační dvojsklo, které se postará o hermetické uzavření prostoru, a tak zajistí 100% energetickou úsporu. 

Ochrana před dalšími vlivy
Zamezení tepelným ztrátám není jediným požadavkem, který se klade na moderní okna. Kvalitní sklo by mělo poskytovat dostatečnou tepelnou, zvukovou, bezpečnostní, i protisluneční ochranu. 
Výběr druhu okenního skla se provádí na základě celkového umístění a stranové orientace domu s přihlédnutím k individuálním prioritám. Že nevíte, který druh výplně zvolit? Náš stručný průvodce jednotlivými druhy skleněných výplní Vám tuto volbu pomůže usnadnit. 

Druhy okenních výplní 

V našem stručném průvodci postupně zmíníme klíčové vlastnosti skla s tepelnou ochranou, bezpečnostního, protihlukového a protislunečního skla. 
Hlavním posláním nové generace tepelně izolačních skel je udržovat v domě teplo a snižovat náklady na vytápění. Tento typ skel v domě eliminuje tzv. chladné zóny a přispívá k ochraně životního prostředí. 

Tvrzené bezpečnostní sklo
je díky svému speciálnímu tepelnému zpracování při výrobě zvláště odolné vůči prasknutí. Pokud přesto dojde k prasknutí, rozpadne se na malé tupé střepy, které nemohou způsobit zranění.

Protihluková skla
Vás spolehlivě ochrání před tzv. hlukovým smogem, který v rostoucí míře obtěžuje nejen obyvatele velkoměst. 

Protisluneční skla
zabraňují nepříjemnému zahřívání interiéru. Díky tomu snižují zátěž klimatizace, šetří energii a aktivně přispívají ke zlepšování životního prostředí. Lze je vybavit doplňkovými vlastnostmi, jako je například schopnost tepelné či zvukové izolace, odolnost proti vloupání, ochrana osob, ochrana před úrazem či požárem.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze