Úvod

Dokonalé zateplení – Chytrá izolace®

Před čtyřmi lety přinesla společnost LIKO-S ze Slavkova u Brna na trh se stavebními materiály nový fenomén zateplování - kanadskou stříkanou izolační pěnu ICYNENE®, jejíž obchodní název pro Českou republiku je Chytrá izolace®. Tento špičkový izolační materiál se již 25 let s úspěchem používá v Kanadě a ve Spojených státech pro izolace objektů bytové i průmyslové výstavby. V České a Slovenské republice již byly touto technologií zatepleny stovky rodinných a bytových domů i halových objektů.


Chytrá izolace® je dvousložková izolační pěna na vodní bázi s difúzně otevřenou strukturou, která zajišťuje její výbornou vlastnost – propustnost vodních par, takže dům, který je Chytrou izolací® zateplen, „dýchá“ a poskytuje vysoký komfort bydlení.


Chytrá izolace® přilne na jakýkoliv podklad a svou velmi rychlou aplikací šetří stavebníkům čas a peníze. Chytrá izolace® eliminuje nepřesnosti zateplování, ke kterým dochází při použití běžných izolačních materiálů v balících či rolích. Také složité detaily konstrukce, které způsobují u běžných materiálů tepelné mosty a kritická místa prostupu tepla a chladu, nejsou pro Chytrou izolaci® žádným problémem. Chytrá izolace® rovněž zamezuje vzniku plísní a spolu s výše uvedenými vlastnostmi tak zajišťuje dlouhou životnost stavebních konstrukcí. Chytrá izolace® je nenasákavá a po celou dobu životnosti stavby má neměnný objem a zachovává si stejné izolační vlastnosti.


Na základě snímků z termokamer je prokázáno, že v Chytré izolaci® se nevyskytují žádná kritická místa prostupu tepla, tak jak tomu bývá z důvodu sesedání, degradací a objemových změn u jiných materiálů používaných pro zateplení. Chytrá izolace® jako kompaktní izolační technologie vytváří ihned po aplikaci ideální vzduchotěsnou tepelnou bariéru, která udržuje interiér v suchu a teple. V létě naopak zabraňuje prostupu tepla do podkroví budov. Bez nadsázky proto platí, že Chytrá izolace® v zimě hřeje, v létě chladí!


Základní technické charakteristiky Chytré izolace®:

Objemová hmotnost

ΡV = 6,57 kg / m3

Tepelná vodivost

λ10 = 0,03655 W / m. K

Faktor difúzního odporu

µ = 3,3

 

Více informací a názorné videoukázky aplikací najdete na www.chytraizolace.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze