Úvod

Ochraňte svůj dům před dřevokaznými škůdci

Zjistili jste s hrůzou, že dřevěné části Vaší stavby napadly dřevokazné houby, anebo dřevokazný hmyz? Pak je třeba rychle jednat! Přinášíme Vám tip, kdo Vám v této situaci pomůže vytrhnout trn z paty.


Dům v nebezpečí
Dřevomorka. Právě toto slovo se bojí mnoho majitelů domů vyslovit nahlas. Proč? Protože dřevokazná houba jménem dřevomorka dokáže zlikvidovat dřevěné konstrukce jako oheň. Narozdíl od ohně je však mnohem záludnější. Pracuje velmi tiše a nepozorovaně. Jak se máte proti tomuto tichému nepříteli bránit? Jakmile zjistíte, že dřevo zabudované ve stavbě Vašeho domu napadla dřevomorka, případně jiná dřevokazná houba, anebo hmyz, musíte nejprve zajistit odborný průzkum podle platných norem, který následně poslouží jako důležitý podklad ke zpracování postupu opravy. Nehledě na to, že ho použije také statik k posouzení bezpečnosti stavby. Poté je třeba provést sanaci poškozeného dřeva, což se provádí dvěma způsoby. Buď se k opravě použije nové chemicky ošetřené dřevo, anebo se dřevo nahradí jiným druhem materiálu, který těmto škůdcům odolává. Na dům však číhají i jiná nebezpečí. Ve vlhkých domovních prostorách to mohou být i jiné druhy dřevokazných hub, anebo sklepní plíseň. Mezi obávaný dřevokazný hmyz patří například známí červotoči.

   

Komplexní sanační práce
Sanako provádí komplexní sanační práce v oblasti dřevěných i zděných konstrukcí proti všem biotickým škůdcům, jako jsou právě dřevozbarvující nebo dřevokazné houby a plísně (kromě výše uvedené dřevomorky domácí se může jednat o konioforu sklepní nebo trámovku plotní), dřevokazný hmyz (kůrovci, pilořitky, zmínění červotoči a další). To znamená, že kromě oprav Sanako zajišťuje také odbornou diagnostiku, mykologické posouzení a dezinfekci. Sanační práce provádí na dřevěných a zděných konstrukcích v bytech, v historických objektech i ve veřejných budovách, v průmyslových či zemědělských stavbách. Na provedené práce podle použitých technologií vydává certifikát se zárukou od 3 do 10 let. Pokud se tedy Váš dům ocitl v ohrožení dřevokazných nebo jiných biotických škůdců, na nic nečekejte a svěřte ho do péče odborníkům, kteří si budou hned vědět rady. Jistě oceníte jejich kvalitní služby podpořené letitou zkušeností, rychlé jednání a nízké ceny. Jednejte, než bude pozdě. Nalistujte si webovou stránku www.sanako.cz a pošlete svou zprávu profesionálnímu týmu likvidátorů škůdců, kteří Vás sami budou kontaktovat, aby Vám pomohli zachránit Váš dům.

www.sanako.cz



Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze