Úvod

Dřevo a umakart = lamináty Oberflex

Do dnešních interiérů patří moderní materiály, mezi nimi i laminát, dříve zvaný umakart. Oblíbené je ale také dřevo, kombinace obojího je základem pro vysokotlaký laminát s dřevěnou dýhou Oberflex.


Dřevo v interiéru opět získává na oblibě, ale jeho přímé uplatnění při návrhu moderního interiéru naráží na mnohá omezení, například pro jeho nedostupnost, cenu nebo mechanické vlastnosti.

Typickým příkladem jsou kuchyňské linky, vestavné skříně nebo interiéry kanceláří, tedy všude tam, kde se využívá velkoplošný deskový materiál a zároveň jsou kladeny vysoké nároky na odolnost povrchové úpravy. Dřevo jako přírodní materiál je charakteristické především svojí jedinečnou kresbou, každý kus je neopakovatelný originál. Pokud si chceme užívat krásy dřeva, třeba i v koupelně, nezbývá než zvolit laminát, tedy přesněji vysokotlaký laminát s dřevěnou dýhou Oberflex. 

Tradice tohoto materiálu začíná v již roce 1968 a na našem trhu je od roku 2005. Hlavním pilířem nabídky firmy Oberflex je kolekce
Prestige čítající přes klasických 40 dřevin a jejich odstínů od nejsvětlejšího Javoru Klen až po nejtmavší Wenge. Největší předností tohoto materiálu je jeho povrchová úprava, která dýhu chrání. Velká odolnost vůči otěru, poškrábání, UV záření či propálení cigaretou, to jsou jen některé z vlastností, které Oberflex charakterizují.

          

Inovace a moderní trendy nutí všechny výrobce laminátů přicházet s novými dekory a texturami. Aby mezi těmito materiály uspěl i Oberflex, vyvinul ve spolupráci s designéry nové kolekce laminátů nazývané
Textured wood a Natural shades navazující na kolekce Les Sables a Spiced wood. Zde se poprvé uplatňuje Perleťová úprava povrchu, která je směsí hedvábného a metalického efektu zvýrazňující texturu povrchu. Významným doplňkem jsou také dekorativní kovo-lamináty se stejnými texturami. Povrchová struktura umožňuje v kombinaci s osvětlením vytvářet jedinečnou atmosféru a i všednímu interiéru dát punc exkluzivity.

Novinkou roku 2009 je kolekce s
Názvem CHIC & POP, kolekce dekorů a barev ze dvou naprosto odlišných světů, kolekce která nemá jen šokovat, ale i inspirovat. Kolekce CHIC tvořená přírodními barvami dřeva doplněná černou a bílou s novým povrchem ASTRAKHAN (SAMET). Kolekce POP našla inspiraci v 70. a 80. letech a je tvořená výraznými barvami té doby.

          

Tuto bohatou kolekci laminátů s dřevěnou dýhou Oberflex lze využít nejen při výrobě nábytku, ale také obkladových stropních a stěnových panelů včetně akustických. Použitím laminátu Obeflex získávají panely nejen estetickou hodnotu dřeva, ale také vynikající odolnost jeho povrchu. Při volbě vhodného typu a odstínu dřeva se můžete také inspirovat v novém
katalogu Obersound 5,5 designers. Mimo jiné jsou v něm standardně používané kruhové a oválné perforace rozšířené o kolekci 25 originálních vzorů z dílny skupiny mladých designérů.



Podrobnější informace o nabídce firmy Obeflex naleznete na
www.oberflex.cz nebo Vám je rádi představíme v naší vzorkovně v Praze 2, Na Folimance 17. Tel: +420 224 936 841.



Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze