Úvod

„Dům ELK se Vám dokonale přizpůsobí svou cenou“

Říká na úvod našeho rozhovoru Ing. Vratislav Blaha, ředitel společnosti ELK z Plané nad Lužnicí. Mezinárodní koncern a největší evropský výrobce dřevostaveb má u nás jeden z výrobních závodů a také v České republice nabízí široký sortiment nízkoenergetických a pasivních montovaných i srubových rodinných domů.


Jak jste to, pane řediteli, myslel s tou „cenou na míru“?
Různorodost nabídky ELK zaručuje, že si každý stavebník vybere dům, který vyhovuje jeho potřebám. Rozsáhlou, kontinuálně doplňovanou nabídkou typových domů je značka ELK v Evropě skutečně unikátní. Navíc domy ELK jsou dostupné ve třech stupních dokončení, a tak si každý může vybrat typ či velikost domu i jeho stupeň dokončení, který nejlépe odpovídá jeho možnostem.


Ing. Vratislav Blaha

Můžete jednotlivé stupně dokončení popsat?
Nejlevnější základní cenu platí investor za dům, který je kompletně dokončen z vnější strany, uvnitř jsou již provedeny tepelné izolace, vnitřní obložení, vnitřní parapety, elektro a sanitární instalace na celý dům. Střední varianta, tj. cena včetně vnitřní výstavby, představuje dům s topením a přípravou teplé vody a suchými podlahami, připravenými pro pokládku podlahové krytiny. V případě provedení domu na klíč se klient stěhuje do domu vybaveného sanitární technikou, interiérovými dveřmi, podlahovými krytinami, tapetami a obklady a dlažbou.

Čím se domy ELK liší od konkurence?

Dřevostavby ELK rozeznáte od tuzemské konkurence při pohledu na skladbu a tloušťku stěny u standardního nízkoenergetického domu. Celková síla stěny je až 34 cm a díky tomu lze dosáhnout hodnoty koeficientu prostupu tepla na unikátně nízké úrovni 0,14 Wm2/K! Tu zatím ve standardu nenabízí žádný z tuzemských výrobců. Druhou odlišností je umění nabídnout ve špičkové kvalitě jak cenově dostupné nízkoenergetické domy, tak i pasivní domy, splňující nejvyšší evropské standardy, kladené na tyto objekty. Příjemně překvapí i výkony, které jsou u ELK již tradičně zahrnuty v ceně, zatímco u konkurence jsou za příplatek. Nejkvalitnější materiály jsou samozřejmostí, nepřetržitá kontrola jakosti podporovaná výpočetní technikou zaručuje komplexní kvalitu výrobků i procesů ve firmě. Výroba pochopitelně splňuje normy zemí EU a je dozorována rakouskými, německými a českými zkušebními ústavy.

 
ELK Bungalov 96

Který dům z Vaší nabídky je cenově nejdostupnější?
Dům ELK Praktic 76 o velikosti 3+kk stojí v základní ceně necelých 1,3 mil. Kč, v provedení na klíč kolem 1,7 mil. Kč. Je to jeden z domů poměrně nové řady Praktic (na úvodním obrázku), což jsou nízkoenergetické domy, které se dají formou dodávky na klíč pořídit za cenu do 2 až 2,5 milionů korun. Ty máme v nabídce od roku 2009 a loni už tvořily cca 50% našich prodejů. Zájemci, kteří hledají menší, nízkoenergetický a cenově velmi přijatelný dům, si mohou vybrat ze čtyř typů bungalovů Praktic s užitnou plochou od 76 m2 do 128 m2 a tří typů dvoupodlažních domů s užitnou plochou od 95 m2 do 116 m2.

Které další domy jsou u zákazníků ještě oblíbené?
Přízemní domy Bungalov jsou ideální pro každý věk. Nezáleží na tom, jestli zde budete bydlet s dětmi nebo jen ve dvou, anebo pojmete toto bydlení jako „seniorskou rezidenci“. Vybírat můžete z mnoha velikostí a tvarů. Domy Comfort představují pilíř širokého sortimentu dřevostaveb ELK a v Evropě dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější domy. Ztělesňují to nejlepší z typických vlastností domů ELK – perfektní kvalitu za přijatelnou cenu, nejmodernější konstrukční systém s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi a variabilitu uspořádání. A „trvalkou“ jsou sruby - v každé velikosti a typu odpovídá srubový dům ELK nejvyšším nárokům. Jeho elegantní forma a harmonické spojení dřeva a skla nabízí exkluzivní pocit bydlení.

 
Dům ELK Comfort

Jak je to s energetickou náročností domů ELK?
Kromě širokých možností individuálních úprav získává klient ELK vždy dům s velmi nízkou energetickou náročností. Při koupi domu ELK je samozřejmostí, že zákazník obdrží zdarma takzvaný energetický štítek. Ten poskytne informace o kvalitě tepelných izolací. Energeticky úsporná je rovněž konstrukce domů ELK s termicky optimálním opláštěním domu s minimalizovanými tepelnými mosty konstrukce. ELK umí nabídnout ve špičkové kvalitě jak cenově dostupné nízkoenergetické domy, tak i pasivní domy, splňující nejvyšší evropské standardy na tento typ objektů. Každý pasivní dům ELK splňuje vysoké standardy kladené na tyto stavby a je přezkoušen a kalkulován podle evropských norem. U pasivních domů z produkce společnosti ELK nedochází díky výborné izolaci (obvodová stěna má U= 0,10 W/m2K!) a architektuře bez tepelných mostů k žádným zbytečným tepelným ztrátám, „pasivní“ tepelné zdroje jako slunce, obyvatelé nebo domácí spotřebiče pokryjí největší díl potřeby tepla.

 
Dům ELK Kingsize 211

A slovo na závěr?

ELK usiluje o kombinaci nejvyšší kvality, výborného poměru ceny a výkonu a o neustálý inovační proces. Nízkoenergetické a pasivní domy ELK jsou k peněžence investora ohleduplné nejen při dlouhodobém provozu, ale i při pořízení nového domu. Koncernový slogan říká, že domy ELK jsou domy pro život a to platí i v době, která je plná nejistot a obav. Dům od firmy ELK je zárukou, že člověk si vybere kvalitní dům za cenu, na kterou skutečně má, a v podobě, která se mu líbí. To vše rychle a s maximálním servisem ze strany obchodních zástupců i celého realizačního týmu.

www.elk.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze