Úvod

Infrapanely Wellina přináší luxus pro každého!

Řešíte vytápění a nevzhledné deskové radiátory pod okny ruší Váš dokonale navržený interiér, nebo prostě jen chcete mít doma příjemně teplo bez nekomfortního proudění vzduchu? Pak nejen pro Vás jsou jako dělané infrapanely Wellina, světového výrobce společnosti Redwell Manufaktur GmbH, které získaly prestižní ocenění za design!


Dokonalý design se zde však snoubí s vysokou účinností a úsporou jak pořizovacích, tak i provozních nákladů. Proč tomu tak je?

Změna principu vytápění dává designu vytápění nový rozměr
Základem je kompletně změněný princip vytápění interiéru. Klasické deskové radiátory pracují na principu ohřevu vzduchu a vytvoření konvekčního proudění pro ohřátí celé místnosti. Místnost se ted ohřívá sekundárně teplým vzduchem. Nevýhodou je kromě nedokonalé tepelné pohody nutnost umístění radiátorů pod okny pro jejich co možná největší účinnost.

Infrapanely Wellina ale naproti tomu využívají nejúčinnějšího přenosu tepla inspirovaného sluncem- SÁLÁNÍ, které primárně ohřívá všechny pevné předměty a teprve od nich se ohřívá vzduch. Infrapanely Wellina vynikají rovnoměrností prohřátí celé místnosti, až o 50% nižšími provozními náklady a zejména nevyžadují nevhodné umístní pod okny. Umístění je nejoptimálnější na vislé zdi ve výšce cca 150cm od podlahy směrující na celou délku či šírku místností.

               

Místo pod okny tak můžete využít jiným způsobem a prostory běžně určené pro obrazy využít pro umístění designových topných těles Wellina v celé řadě provedení. Vytápění tak může být designovým prvkem vhodně doplňujícím vzhled místnosti.

Infrapanely Wellina nabízejí nejširší možnosti provedení na trhu, a to za přijatelnou cenu. Konstrukce infrapanelů vychází ze základního typu infrapanelu v rozměrech od 50x60 cm až po 200x80cm a při neuvěřitelně malé tloušťce 1,4cm. Základem infrapanelu je karbonové topné vlákno (1) vyráběné nanotechnologií zaručující jeho dlouhou životnost a potlačení nežádoucího elektrosmogu. Akumulační jádro (2) zajišťuje rovnoměrné rozložení teplot v celé ploše infrapanelu a prodlužuje teplenou setrvačnost po vypnutí přívodu elektrické energie. Nejdůležitějším prvkem je povrch infrapanelu (3), zaručující předání vyrobeného tepla topným vláknem do prostoru místnosti. Unikátní použité nestárnoucí materiály s vysokou účinností umožňují použít hladký povrch a tím udnadňují čištění a údržbu a zejména umožňují použít celou řadu různých provedení povrchu.

Základem je bílá topná plocha s hliníkovým rámem na kterou je možné dodatečně malovat olejovými nebo akrylovými inkousty a vytvořit tak opravdu originál bez ztráty výkonu. Motivy je možné dodat i v podobě sítotisku z široké nabídky nebo formou akrylového digitálního tisku z jakýchkoliv digitálních dat. Garance stálosti barev je samozřejmostí. Další možností provedení vhodné pro koupelny a chodby je zrcadlo vyrobné nejnovější technologií. Zrcadlo tak neslepne, neloupe se a přímé spojení s topným vláknem bez mezičlánků zvyšuje účinnost. Krytí IP65 pro velmi vlhké prostory nabízí na trhu jako jediné! Další možnosti jsou: barvené sklo, tabule vhodná pro popis kříkou, kulaté a další.

 

Infrapanely Wellina jsou však dodávány i v naprosto nových provedeních v podobě topné koule rondo sálající z celého svého povrchu. Je vhodná pro místnosti s vyššími stropy. Topné sloupy Wave umístěné uprostřed místnosti sálají také kruhovitě do celé místnosti a tvoří ústřední designový prvek vysoké účinnosti. Dále jsou k dispozici lehce transportovatelné typy StandWave. Výkonné infrazářiče vhodné pro prodejny, restaurace, haly a další tepelně náročné prostory. 

Kompletní sortiment infrapanelů Wellina rakouského výrobce Redwell Manufaktur GmbH nalezente na stránkách oficiálního dovozce pro ČR společnosti Usby s.r.o..

www.usby.cz 

Seriál: Vytápění domu
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze