Úvod

Infrasauny, finské sauny a vířivé vany jsou dostupné pro každého

Ještě před několika lety platilo, že domácí saunu nebo vířivku si mohl dovolit pouze málokdo. To však již dnes zdaleka neplatí, infrasauny, domácí finské sauny i vířivé vany jsou totiž dostupnější než kdy dříve.


V českých domovech můžeme v posledních letech pozorovat trend v nárůstu domácích wellness zařízení. Technologický vývoj, maximální propracování a optimalizace výrobních procesů a v neposlední řadě i konkurenční boj přispěly k razantnímu snížení cen infrasaun, nafukovacích vířivek a dokonce i finských saun na minimum. Již proto neplatí, že za relaxací a pohodou musíme navštěvovat specializovaná a navíc drahá centra.

Infrasauny nebo také infračervené kabiny, jak jsou někdy nazývány, fungují na principu infračerveného záření. Topidla v nich neohřívají vzduch v sauně, ale jejich paprsky prostupují až několik centimetrů pod povrch kůže, kde zaprvé ohřívají tělo a zadruhé vyvolávají intenzivní pocení. Tělo se tak přirozeně zbavuje škodlivých látek a zahřáté svaly se uvolňují. Díky nízké spotřebě topidel (v průměru 1,7 kW) vás pak jedna terapie vyjde na 15,- Kč. Na rozdíl od klasické finské sauny je mohou využívat i malé děti, senioři nebo dlouhodobě nemocní lidé.

Jejich cena nyní začíná již na 15 000,- Kč. Jsou tak finančně dostupné prakticky pro kohokoli a díky kompaktním rozměrům je lze umístit i do malého bytu. Dalšími nespornými výhodami jsou možnost všechny infrasauny zapojit do klasické zásuvky pro 230 V a jednoduchá montáž, která netrvá déle než 30 minut. Poradí si s ní každý, kdo již někdy stavěl domácí nábytek.

Domácí finské sauny již také nepatří jen vyvoleným. Na trhu se začínají objevovat modely, které nabízí stejný komfort jako sauny stavěné na míru. Díky sériové výrobě a předem daným rozměrům je však jejich cena až pětkrát nižší. V případě těchto klasických saun je vnitřní prostor a vzduch vytápěn kamny, která se zlehka polévají vodou. Horký vzduch, jehož teplotu si můžete nastavit až na 115 stupňů Celsia, pak ohřívá vaše tělo a vlhkost blahodárně působí na vaše dýchací cesty.

finska sauna Marimex

Ceny těchto finských saun začínají již na neuvěřitelných 25 000,- Kč, což je na hony vzdáleno původním částkám za sauny vyráběné na míru.

Jak infrasauny, tak finské sauny se vyrábějí z kvalitního dřeva severských stromů. V případě infrasaun je to kanadský jedlovec (hemlock) a cedr, u finských saun pak severský smrk. Vnitřní vybavení finských saun je vyrobeno z dřeva osiky, které na sebe neváže okolní teplotu a není tak příliš horké na dotek. Při zahřátí navíc každé dřevo krásně provoní váš byt nebo dům.

Jak infrasauny tak finské sauny vám pomohou uvolnit se po náročném dni a užít si svoji chvilku pohody a relaxace. I z těchto důvodů jsou využívány i vrcholovými sportovci, kteří s jejich pomocí regenerují po náročných výkonech a stejně tak lidmi s chronickými bolestmi svalů, kterým pomáhají ulevit od bolesti.

Vířivé bazény neboli lidově vířivky také dlouhou dobu zůstávaly nedosažitelným snem mnoha lidí. V poslední době se však začíná objevovat široká nabídka vířivek nafukovacích, které se vyznačují hned několika výhodami oproti svým akrylátovým předchůdcům.

viriva vana Pure SPA Intex

Jejich váha nepřesahuje 50 kg, díky čemuž jsou vysoce mobilní. Úžasné vodní masáže si tak můžete užívat jeden den doma a druhý den si ji s sebou vzít například na chatu. Vybírat můžete z modelů se vzduchovými nebo hydromasážními tryskami a díky velké nabídce různých modelů si pak každý najde svůj design.

Vířivé bazény navíc můžete používat celý rok. Jen si představte, jak si užíváte čtyřicetistupňové vody a masážních trysek, zatímco okolo vás padá sníh. Tato představa se pro Vás nyní může stát skutečností, i když možná nepatříte mezi nejmajetnější. S cenami začínajícími na 11 000,- Kč si vířivý bazén můžete dovolit i vy.

Pokud se chcete o infrasaunách, finských saunách a vířivých vanách dozvědět více, neváhejte navštívit největší Sauna Centrum v Evropě, které v bylo v září otevřeno v pražské Libuši. Na ploše větší než 500 m2 můžete vidět a osobně vyzkoušet téměř 50 modelů infrasaun, finských saun a vířivek. Nápomocen vám v něm bude tým zkušených odborníků s dvacetiletými zkušenostmi z oboru saunování a wellness.

Marimex logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze