Úvod

Jak na izolaci domu proti vlhkosti

Než špatně provedená izolace domu, to už je lepší žádná. Sice utratíte víc za topení, ale aspoň vám v bytě tolik nehrozí plísně. Jedinou možností, jak nemít doma tepelné ztráty ani vlhko, je kvalitní a funkční zateplení.


Izolace, která ubrání domov před plísněmi
Při úvahách, jak nejlépe izolovat dům proti vlhkosti, je potřeba myslet na to, že vlhkost se do domů nedostává až tak zvenku, jako spíš zevnitř. A vzduch musí procházet z interiéru ven. To umožňují tzv. tepelně-izolační fasády. Skutečně zajímavý typ fasády nabízí česká společnost Stavoblock.
Betonové fasádní cihly jsou ze speciálního lehčeného materiálu, kterým prochází vlhko a vodní páry. V domě je tak přirozeně zajištěna optimální vlhkost, což je mezi 40–60 %. Nemusíte se obávat, že by betonové cihly nadměrně zatížily konstrukci domu, protože tento typ fasády patří mezi tzv. bezkontaktní. Staví se do nosného roštu z lehkého kovu, kdy je každá cihla samostatně na rošt zavěšena. Díky tomu je celá konstrukce maximálně stabilní a bezpečná. Ačkoliv mají cihly tloušťku jen tři centimetry, zaizolují dům jak proti únikům tepla, tak i proti hluku zvenku.

skladana fasada Stavoblok

odvetravana fasada

Tip architekta
S designem nové podezdívky či fasády je vhodné také sjednotit i další zahradní prvky – například zídky, schodiště nebo plot. Dům a jeho okolí pak budou působit harmonickým dojmem

izolace domu proti vlhkosti
Majitelé tohoto domu sladili plot i fasádu do jednoho tónu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze