Bazény a příslušenství

Jak pečovat o vodu v bazénu?

Pokud si chcete užívat čistou vodu v bazénu po celou sezónu, je nutné o ni pečovat.


Nejdříve je nutné zajistit správnou hodnotu pH vody, správná hodnota je 6,8 až 7,2. Veškeré odchylky je možné řešit pomocí bazénové chemie pH- nebo pH+.

Dále je potřeba ochránit vodu před jejím kažením. Způsobů je několik, nejčastějším z nich je používání přípravků s chlórem. Záleží jen na Vás, zda zvolíte formu tekutiny, krystalů nebo tablet. Hodnotu pH i chlóru je potřeba pravidelně kontrolovat a veškeré odchylky hned řešit.

Pravidelně odstraňujte hrubé nečistoty - trávu, listy a hmyz z hladiny i ze dna bazénu. Pro nečistoty, které se drží na hladině používejte síťku a pro nečistoty ze dna bazénu je ideální používat bazénový vysavač. Na výběr máte mechanický nebo robotický.

Nezanedbávejte ani používání bazénové filtrace vody. Nejznámějšími jsou přístroje s papírovým filtrem nebo pískové filtraci, která je sice dražší, ale účinnější, proto je doporučována hlavně pro větší bazény.
Další méně známé možnosti pro úpravu vody jsou UV lampy a ionizátory - úprava vody pomocí elektrod na bázi mědi a stříbra.

Zpět na seriál Bazény a příslušenství
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze