Úvod

Jak pejsek s kočičkou vybírali nábytek

Hledání zvířecího vybavení do bytu dřív připomínalo spíš noční můru než pohádku na dobrou noc. Křiklavé barvy, šílené vzory, extra barevné plastové hračky, vše to připomíná spíš vybavení do veselého dětského pokoje, ale ne do moderního bytu.


I proto majitelé mazlíčků přivítali skvělý trend posledních let – zvířecí nábytek a hračky v příjemných barvách a z přírodních nezávadných materiálů, jehož oblíbenost každým rokem roste. I proto jsme se rozhodli podívat se na tento trend blíže. Co tedy můžete od takového nábytku čekat?

Používané materiály a barvy

Základními materiály jsou dřevo, ratan, banánový list, bambusové nebo bavlněné lano a bavlna nebo jemný plyš pro měkké části. Barvy jsou většinou přírodní bez extra moření do „nepřirozených barev“. Největší ozdobou jsou tak přírodní struktury materiálů.

Design

Většina výrobků je hlavně funkčních, od škrabadel přes pelíšky, nebo víceúčelové kousky. To se ovšem nevylučuje s hravostí a vtipem. Skvělé jsou například stoličky a bedny, které skrývají úkryt pro kočky nebo menší psy, ale zároveň plní funkci dalšího místa k sezení. Přehnané zdobení nebo extravaganci zde skutečně nenajdete.

Náš tip! Ve zverimexu Happy Zoo si můžete každý kus nábytku v klidu prohlédnout a „osahat“ aktuální nabídku můžete sledovat v jejich online zverimexu Happy Zoo.

hracky pro mazliky

Hračky
Peříčka, šňůrky, dřevěné prvky, bavlna, sisal, střídmě barevný jemný plyš a šanta kočičí – hlavně v nabídce kočičích hraček se výrobci „vyřádili“ díky čemuž může mít vaše kočka spoustu zábavy po celém bytě i bez toho, aby byt připomínal školku. Hračky možná nebudou mít tak velkou životnost jako ty z umělých vláken, ale rozhodně nevytvářejí zbytečné zdravotní riziko. Hračky bývají často plněné šantou nebo sušeným kozlíkem lékařským, obě rostlinky dostávají kočky do naprostého transu!

Náš tip! Bojíte se, že vaše kočka bude nové hračky ignorovat? Pokapejte hračku trochou kozlíku lékařského – kočky z něj šílí podobně jako ze šanty. Tinkturu z kozlíku najdete v každé lékárně a stojí jen pár korun.

Hlavní výhody

• Kompletní pokrytí zvířecích potřeb bez vlivu na kvalitu designu
• Široká nabídka materiálů a provedení
• Bezproblémová dostupnost – jedná se o zboží běžně zařazené do nabídky zverimexů
• Zdravotní nezávadnost

Hlavní nevýhody
• Pracnější údržba – hlavně u nábytku z ratanu nebo banánového listu
• Cena – jako u všeho, přírodní materiály jsou zkrátka dražší, ačkoliv zde se to týká spíše samotného nábytku než hraček.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze