Úvod

Jak postavit plot a hlavně jaký vybrat

Plot chrání, a zároveň dotváří dům. Proto by měl pěkně ladit s domovní fasádou a přirozeně zapadat do okolního prostředí. Pokud řešíte otázku, jak postavit plot a jaký druh plotu zvolit, je dobré vědět, jaké existují možnosti.


Plot z pletiva a dřeva
Na otázku, jak postavit plot a jaký vybrat se nabízí mnoho odpovědí. Jednou z možností je živý plot, který stavět nemusíte. Ale protože to nějakou dobu trvá, než vyroste, obvykle majitelé domu svůj pozemek nejprve oplotí pletivem. Plot z pletiva představuje tu nejlevnější a nejméně časově náročnou variantu plotu. Ovšem s ochranou soukromí a jeho vzhledem je to už o něco horší. Z tohoto důvodu je dobré kombinovat ho právě se živým plotem. Další cenově nenáročnou možnost představuje plot z dřevěných planěk, který je na rozdíl od pletivového neprůhledný. Je však náročnější na údržbu. 

   

Ploty s podezdívkou
Lepší pohledovou kvalitou se pyšní ploty s podezdívkou. Podezdívka může být například betonová, anebo cihlová. Velmi dobře vypadají ploty z kamenné podezdívky, patří však mezi ta dražší řešení. Na podezdívku pak přijde kovová či dřevěná výplň. Pokud jde o výplň, dnes si můžete vybrat z velkého množství nejrůznějších typů a profilů. Součástí plotového kompletu jsou branky, brány a vrata. Nejluxusnější variantu představují ploty z kamenné zdi.

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze