Úvod

Jak poznáte kvalitní vysokou postel? Zaměřte se na BOXSPRING

Možná jste se již setkali s vysokými postelemi, zejména v zahraničí, v domácnostech i hotelích. Jejich výhodou je nejen pohodlné vstávání po celonočním odpočinku, ale zejména spánek samotný, kdy tělo potřebuje tu správnou podporu pro perfektní regeneraci.


V současné době se můžete setkat na našem trhu již s více prodejci vysokých postelí, ovšem často se jedná o výrobce bez dlouholeté tradice řemeslné výroby, používající nekvalitní materiály a nevhodné technologie.

Ne všechny nabízené vysoké postele jsou vybaveny tou správnou základnou postele, kterou je právě boxspring. Někteří výrobci/prodejci v podkladovém systému mají pouze lamely, takže vlastně prodávají podkladový systém a v něm „vzduch“, jenž jistě nezajistí ten správný komfort spánku. Někteří výrobci dokonce nabízí i úložný prostor u vysokých postelí.

Ve skutečném boxspringu však není úložný prostor možný. Ten je totiž na úkor kvality spánku. Ve skutečnosti je na našem trhu jen pár opravdových specialistů na luxusní vysoké postele zastupujících zahraniční značky renomovaných výrobců s více než stoletou tradicí ruční řemeslné výroby, jako jsou např. postele v LUXURY SLEEPING. Pouze zde naleznete postele typu boxspring, které jsou zárukou Vašeho kvalitního a zdravého spánku.

Boxspring je vlastně pevná základna celé postele, která nahrazuje lamelové rošty. Výhodou boxspringů oproti lamelovým roštům je nesrovnatelně vyšší životnost a eliminovaná hlučnost, s níž se potýká mnoho postelí právě s lamelovými rošty.

Průřez postelí Alexia

Správný boxspring (podkladový systém) je zhotoven z masivního dřevěného borovicového rámu a má v sobě soustavu pružin, která může „komunikovat“ s pružinami v matraci. Tedy jakýkoliv pohyb učiní tělo na matraci, nevrací se vynaložený tlak zpět tělu, ale absorbuje ho právě pružinový systém v boxspringu.

Detail pružiny při výrobě postele

Pružinové systémy používané v boxspringách mohou být pružiny typu bonel či taštičkové pružiny. Vrstva taštičkových pružin zajišťuje podporu těla bod po bodu, a tedy rovnoměrné roznášení hmotnosti a tlaku. Boxspringy mohou být také vybaveny oběma typy pružin, a to formou vrstvení jednotlivých druhů pružin na sebe. Typ použitých pružinových systémů a jejich zpracování v kombinaci s přírodními materiály má samozřejmě vliv na kvalitu a funkčnost, a tím pádem na hodnotu spacího systému.

Jak již bylo zmíněno ten správný boxspring, např. značky Kuperus či Pullman prezentovaných v LUXURY SLEEPING obsahuje ve svém nitru pružinový systém v kombinaci s čistě přírodními materiály, jako jsou koňské žíně, přírodní latex, vrstvy čisté vlny, bavlny, či len, to vše uloženo v masivním dřevěném rámu, který je očalouněný. Nehrozí tedy tvrdé a nepříjemně bolestivé následky při neopatrném pohybu v těsné blízkosti postele. Typ potahu lze vybírat ze široké škály potahových materiálů co do barev, tak do druhu materiálů, včt. pravé kůže. Boxspring má vlastní nožičky, které jsou na výběr dle přání zákazníka.

Luxusní vysoká postel Kuperus - Alexia

Kromě standardního nepolohovacího boxspringu mohou být i polohovací boxspringy ovládané na dálku pomocí dálkového ovladače. Polohovací systém je integrován přímo uvnitř boxsrpingu, takže je z vnějšího pohledu neviditelný a neruší tak design celé postele.
Na boxspringu se nachází hlavní matrace, kterou v závislosti na Vaší stavbě těla a tělesné hmotnosti vybíráte až z 6-ti možností typu tvrdostí! Několik vrstev koňských žíní, bavlny a čisté vlny použité v potahu umožňují optimální ventilaci a regulaci vlhkosti. Boxspringové postele v Luxury Sleeping mohou být očalouněné buď pravou kůží, nebo potahovými látkami dle Vašeho výběru.
Postel můžete korunovat jednou ze 4 nabízených top (vrchních) matrací dle Vašeho výběru. Celkový vzhled postele dotvoříte výběrem z mnoha typů postelových čel (záhlaví), na přání může být čelo vyrobeno dle Vašeho vlastního návrhu.

Luxusní vysoká postel Axis

Ovšem máte-li vlastní postel s rámem, které se nechcete vzdát, avšak toužíte po kvalitním spánku, lze zabudovat boxspring spolu s matracemi do Vaší již existující postele. Díky ruční výrobě na míru bude boxspring zhotoven tak, že bude vložen do rámu Vaší postele. Ta již nebude namáhána zatížením, jelikož díky vlastním nožičkám bude absorbovat veškerou zátěž právě boxspring. Vaše postel tak nebude zatěžována a bude plnit pouze designovou funkci.

Renomovanými výrobci právě postelí typu boxsrping jsou uznávané tradiční holandské firmy KUPERUS a PULLMAN, které můžete vyzkoušet ve specializovaném showroomu na zdravý a kvalitní spánek LUXURY SLEEPING. www.postele-LS.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze