Úvod

Jak správně vybrat nová okna

Jak se orientovat v nabídkách na nová okna a dveře, na co si při výběru dát pozor, jsme se zeptali obchodního ředitele české firmy VORLÍČEK – PLAST pana Romana Vorlíčka, který se tomuto oboru věnuje bezmála 20let.


Bohužel se v posledních letech stalo v oboru prodeje oken velkou módou zákazníka lákat na celoroční nesmyslné slevy. Tyto velké slevy bohužel slouží jen jako lákadlo, jak zákazníka chytit na „špek“, ale nízkou cenu nikomu nezaručí. Předhánění se kdo zákazníkovi poskytne největší slevu, nás přivedlo k myšlence, ukončit tuto nesmyslnou slevovou „olympiádu“ a více se věnovat tomu co je pro naše zákazníky důležitější a to jsou základní čtyři témata.

1. Výběr kvalitního výrobce
Je důležité vědět, kdo a kde okna pro Váš dům vyrobí. Trvejte na návštěvě výrobního závodu, prohlídněte si prostředí celé firmy a hlavně detaily hotových výrobků, vzorky na prodejně nejsou vypovídající. Nespokojte se s tvrzením, že jsou to německé profily, to nic neznamená.

My Vám garantujeme, že všechny naše okna jsou vyrobena v našem vlastním závodě v ČR ve Zlonicích u Slaného. Přijďte se podívat na kvalitu naší výroby. Zájemcům oznámíme přesný termín výroby jejich oken.


2. Výběr správného řešení
Není okno jako okno! Dnes každý prodává jenom cenou, jsme nejlevnější, máme největší slevy … co lze od takové nabídky očekávat? Například proč někteří výrobci standardně vyrábí balkónové dveře z profilů určených na okna, apod.? Okna jsou investice na několik desítek let a proč tedy nakupovat to nejlevnější? Zajímejte se o to, co nakupujete, věnujte se výběru správné profilové kombinace.

Naše firma standardně doporučuje novou profilovou kombinaci S 9000 s třemi těsněními s hlubokým zapuštěním skla, které zabraňuje vzniku kondenzátu na skle. Balkónové dveře vyrábíme ze zesíleného křídla, které Vám zajistí stabilitu a funkčnost. Pro každého nabízíme kvalitní řešení všech detailů a variantní řešení.


3. Požadujte správnou montáž

Každý zákazník se zaměřuje pouze na těsnost okenního křídla, správnému výběru skla a možná funkce kování. Zapomíná se však na těsnost celého okna ve stěně. Tento fakt zůstává zanedbáván, i když je všeobecně známé, že po montáži zbyde kolem okna spára, která se musí správně ošetřit, aby nedocházelo k zatékání, profukování a následnému vzniku plísní.

Každému zákazníkovi v rámci montáže nabízíme, tzv. správné spojení okna s domem. Jednoduše řečeno jde o utěsnění spáry po obvodu okenního rámu speciální páskou, která zajistí správné napojení okna na dům. Díky utěsnění této spáry nehrozí zatékání dešťové vody do místnosti, vznik chladných rohů a tvorba plísní. Toto provedení navíc nařizuje platná technická norma ČSN 746077.


4. Zeptejte se na fungující servis

Nová okna fungují, ale co za deset let? Každá věc potřebuje běžnou údržbu a seřízení. Nepodléhejte kouzlu dlouhé záruky, ale zeptejte se na fungující servisní oddělení. Každého to jednou čeká a je důležité mít kam zavolat a mít se na koho spolehnout.

Pro svoje zákazníky zajišťujeme plně fungující záruční a pozáruční servis - zeptejte se na nás. Náš servisní pracovní je připraven okamžitě reagovat a vyhovět všem požadavkům. Každý náš zákazník má po předání díla možnost využít Zdarma jedno seřízení oken a dveří (dle podmínek uvedených ve smlouvě o dílo). Od roku 2009 úspěšně zajišťujeme opravy oken a dveří i které jsme nedodávali.
 

Pokud se při výběru nových oken zaměříte na tato témata a to u jakékoliv firmy, tak tímto určitě výrazně zhodnotíte Vaší investici do tak důležitého produktu Vašeho domu, jakým jsou nová okna a dveře. Nebo můžete kontaktovat naší firmu a nechat si od nás zdarma představit kompletní řešení vypracované přímo jen pro Vás.

Více se dozvíte na www.vorlicek-plast.cz, nebo zdarma volejte centrální infolinku 800 555 339.

VORLÍČEK – PLAST s.r.o.
K Vypichu 551
273 71 
Zlonice
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze