Úvod

Jak vybrat sedačku, která Vám bude opravdu sedět?

Rodina sedacích souprav je velmi široká a bohatě rozvětvená. Vybrat sedačku, která nejlépe uspokojí všechny naše nároky, jak po estetické, tak praktické stránce, proto nemusí být vůbec snadné. Než se tedy pustíme do vybírání a objednávání, měli bychom si zodpovědět několik klíčových otázek.


Klasickou nebo rohovou sedačku?
Klasiku nebo rohovku? Jedna z prvních otázek, která by nás v souvislosti s výběrem nového sedacího nábytku měla napadnout. Záleží především na našich prostorových možnostech a dispozičním řešení místnosti, kam chceme sedačku umístit. A samozřejmě také na počtu členů rodiny. Rohové sedací soupravy nabízejí více prostoru k sezení, a proto jsou vhodné pro početné rodiny. Stejně jako pro páry či singles, které si často zvou na návštěvu více hostů. Pokud se vám rohovka domů nevejde, nezbývá, než koupit klasiku doplněnou případně o křesla.

Rozkládací sedačky jsou známé, ale tahle vám poslouží i jako knihovna. Opravdu praktické řešení!
Zdroj foto: isedacky.cz

Chcete také postel? Pořiďte si rozkládací pohovku
Chcete takovou sedačku, na které se vám bude dobře sedět i ležet? Anebo si vystačíte s komfortním posezením, hlavně, když se vám podaří usadit i velkou společnost? Další důležitá otázka. Pokud neplánujete využívat sedačku k občasnému nocování svých hostů, je celkem zbytečné pořizovat rozkládací variantu. V opačném případě oceníte provedení se snadným a rychlým rozkladem.

Materiál na sedačku: Kůži nebo čalounění?
Kožené sedací soupravy se staly symbolem luxusu. Nejvíce sluší interiérům zařízeným v tradičním stylu, což ale neznamená, že by nenacházely své místo také v moderně pojatých interiérech, kde se mohou vyjímat například jako zajímavý solitér. Pokud nám vadí, že kůže studí a člověk se na ni „lepí“, bude pro vás lepší dát přednost nekožené variantě anebo sedačce ze semiše. Čalouněné sedačky se už dávno nepovažují za nábytek pro chudé příbuzné. Naopak. Elegantní čalouněná sedačka vyvedená v atraktivním odstínu dokáže neobyčejně povznést vzhled interiéru.

Sedačka bývá dominantou každého obýváku. Vybírejte jí podle toho.
Zdroj foto: isedacky.cz

Design gauče utváří celou místnost. Má být moderní či klasický?

Moderna či klasika? Záleží na vašem vkusu. Obecné pravidlo říká, že moderním interiérům sluší moderní sedačky, tradičním tradiční. Ovšem, jak jsme naznačili výše, není žádným prohřeškem toto pravidlo obejít. Mixování stylů patří mezi trendy současného bydlení, takže to s kombinováním nepřeženete, možná se vám podaří vytvořit osobitý interiér, který bude skutečně jedinečný.

Kde koupit kvalitní sedačku?
Kvalitu a záruku vám dají specialisté Pokud jste si odpověděli na výše uvedené otázky, jistě už máte o vaší nové sedačce mnohem lepší představu. A abyste zvýšili pravděpodobnost, že vám bude skutečně vyhovovat, doporučujeme vybírat pouze kvalitní produkty od prověřeného dodavatele. Specializovaný internetový obchod www.isedacky.cz, který má ve své nabídce všechny výše zmíněné typy sedacích souprav (tradiční kožené, moderní čalouněné, luxusní kožené i nadčasové sedací soupravy) si je kvalitou svých produktů natolik jistý, že na ně poskytuje záruku 10 let.

Pro malý pokoj volte menší sedačku, doplněnou třeba o víceúčelový taburet. FOTO: isedacky.cz
Zdroj foto: isedacky.cz

Přejeme Vám, ať dobře vyberete, a pak už jen příjemné posezení, případně i poležení!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze