Úvod

Nábytkové zajímavosti pro interiér

Čtyři stěny máme doma všichni. Záleží jen na nás samotných, co pěkného mezi ně umístíme. Pro inspiraci Vám přinášíme několik tipů na opravdové nábytkové zajímavosti, které pocházejí z dílny skutečných mistrů na poli designu!


Na posezení 
Znáte snad nějaký obyčejnější kus nábytku, než je židle? Avšak také židli lze pojmout velmi nestandardně. Ukázkovým příkladem naprosto netradičního designu je toto zelené drátěné sedátko, které Vám může připomínat spíše doplněk ke kuchyňskému dřezu, jmenovitě odkapávač umytého nádobí. Že byste si domů nikdy nic takového nedali? Nahlížejte tedy na Grid Chair spíše jako na formu určenou k výrobě bytelných betonových křesílek, na které se jejich tvůrce, Nola, zaměřuje. 

Drátěná židle má demonstrovat důležitost formy při výrobě betonového nábytku. Betonové židle se letos objevily na stockholmském veletrhu nábytku. Autoři na tento vskutku bytelný materiál nahlížejí jako na symptom velkoměsta. Poukazem na Grid Chair, drátěnou židli, chtějí zdůraznit rozdíl mezi lehkou křehkou formou, která stojí na počátku, a masivním betonovým křeslem, které stojí na konci. Betonový nábytek je sice nezničitelný, avšak poněkud nepraktický. Jen si představte, jak jej stěhujete, nebo se ho snažíte v obývacím pokoji přemístit! Nechte se tedy inspirovat spíše jeho tvarem. A při zařizování interiérů zase kontrastem mezi lehkým a těžkým nábytkem. Barevný kontrast je už přeci dávno okoukaný. Tak proč to nezkusit jinak?



Židlostůl 
Nyní Vám představíme mnohem praktičtější sedátko. Ono se vlastně nejedná o pouhé sedátko. Že neznáte židlostůl? Jak vůbec můžete bez tohoto praktického kousku nábytku žít? Pardon, děláme si legraci. Ale uznejte, že tento vtipný vynález nekompromisně roznese na kopytech sebemenší náznak nudy v každém interiéru! 

Velmi komfortní dubové křesílko s elegantní zástěnou nad sebou, jež může posloužit i jako stolek, (pozor ale, raději na něj nestavte hrnek s horkou kávou, ani sklenky s vínem či vodou) nemusíte skrývat pouze mezi čtyřmi stěnami Vašeho útulného pokojíčku. Můžete jej vystěhovat také na své oblíbené místo na zahradě či terase. Zástěna Vás bude chránit před přímým sluníčkem, chráněni se budete cítit také před okolím, a tak si v něm jistě příjemně odpočinete!

Dobře se Vám v něm bude rozjímat třeba u bazénu. Pokud máte doma malé děti, připravte se na to, že se tento sympatický židlostůl jménem Swa Seating pocházející od Setsu and Shinobu Ito bude líbit také jim. Možná jej nakonec přece jen ponecháte v interiéru, protože v době, kdy svítí sluníčko, se k němu jen tak nedostanete! 



Na poležení
A dost už bylo sezení. Pojďme se nyní umístit do mnohem pohodlnější horizontální polohy. Pokud jste štíhlí a rádi ležíte na boku (a stáčíte se přitom do polohy hadí ženy nebo hadího muže), jistě Vás osloví tato tak trochu jiná postýlka. Říkáte si, kdo mohl něco takového vůbec vymyslet? Tento kousek mají na svědomí mladí designéři ukrývající se pod záštitou blogu geekologie. 

Možná Vás při pohledu na fotografii napadlo, že byste na půdě či v kůlně našli dostatek materiálu, abyste vyrobili podobnou. Vlastně proč ne? Pokud se ale rozhodnete, věnovat ji někomu jako originální dárek k narozeninám, raději pečlivě vybírejte, koho si vyberete! Na kterém boku vůbec spí Váš oslavenec? A nejde pouze o tu správnou polohu. Přece jen stále velká většina z nás nejraději vybavuje svůj interiér nábytkovou klasikou.



Že při svém odpočinku preferujete spíše převalování ze strany na stranu? Schovejte se raději do bílého vajíčka, které je mistrným spojením přírody, umění a designu. Bílé vejce naležato pro Vás snesl kreativní italský designér Nino Marinetti. Tak se přiznejte, kterápak nábytková zajímavost Vás nejvíce oslovila?
 


Foto: 
www.homedosh.comwww.geekologie.com, dvice.com


Fórum Kuchyně a vybavení

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze