Úvod

Jak vymalovat dětský pokoj

Malujete dětský pokoj? Na bílou rovnou zapomeňte. Děti milují barvy. Přinášíme Vám několik inspirativních barvených tipů, jak vymalovat dětský pokoj.


Barvy dětem
Nic neovlivňuje atmosféru místnosti tolik jako její výmalba. Pokud jde o dětský pokoj, zde je třeba pamatovat také na to, že barvy ovlivňují psychiku dítěte, jeho kreativitu a schopnost soustředit se. V dětských pokojích se nejvíce osvědčují pastelové odstíny, jako je meruňková, tyrkysově modrá, růžová, anebo zelenkavá. Příliš výrazné barvy, například červená, mohou vyvolávat agresivitu a narušovat koncentraci. Pokud má Vaše dítě rádo červenou, použijte ji v pokoji pouze jako doplňkovou barvu, například v kombinaci s dominantní modrou. Při volbě barevného odstínu se rovněž vyplatí přihlédnout k povaze dítěte. Pro hyperaktivní děti se hodí spíše chladné odstíny, od modré po fialovou, kdežto pro klidné až pasivní děti jsou vhodnější teplejší barvy, ideálně okrová nebo oranžová. 

  

Praktické tipy
Pokud vymalujete barevně dětský pokoj, vězte, že k barevným stěnám se skvěle hodí bílý nábytek, který s nimi vytvoří velice příjemný kontrast. A ještě jedna praktická rada na závěr. Při malování dětského pokoje raději používejte omyvatelné akrylátové barvy pro případ, že by se Vaše děti při kreslení nespokojily s papírem. Nezdařilá umělecká díla malých kreativců snadno odstraníte pomocí vlhkého hadříku, a to i opakovaně.


Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze