Úvod

Jak znásobit bezpečí vašeho domova? Stačí dobře vybrat jednu jedinou věc.

Nastěhovali jste se do nového úžasného bytu se všemi vašimi cenostmi, včetně vašich nejbližších, a stále vám vrtá hlavou, co vám chybí k dokonalému štěstí? Možná jste při zařizování interiéru opomněli jednu z nejdůležitějších věcí, která vám zaručí bezpečné a pohodlné bydlení. Kvalitní bezpečnostní dveře. Jsou nejen tím nejsnazším a zároveň i nejdostupnějším způsobem, jak váš milovaný domov zabezpečit, ale přinášejí i další výhody. Vybrali jsme pro vás čtyři hlavní důvody, proč se do kvalitních bezpečnostních dveří vyplatí investovat.


Je jen málo věcí, které u nás doma zastávají tolik funkcí najednou, jako právě dveře.
- Jsou branou k našemu soukromému životu, kam mají přístup pouze vyvolení.
- Chrání nás před vnějšími vlivy, oddělují od ruchu okolního světa a především střeží před
  nezvanými hosty.
- Na prvním dojmu záleží a jsou to právě dveře, které uvítají naše hosty a vypovídají o stylu
  našeho bydlení.
- Dveře rozhodnou, koho do našeho osobního prostoru pustíme.

bile kazetove bezpecnostni dvere

Proč investovat do kvalitních dveří?

1) Ochrana proti vloupání
První nespornou výhodou bezpečnostních dveří je ochrana před nezvanými hosty a vloupáním. Pokud chcete ochránit svůj domov a zároveň dbáte na rozpočet, můžete si jednoduše vybrat dveře v odpovídajícím stupni zabezpečení. Rozdělení do pěti tříd vám umožní vybrat si přesně podle vaší potřeby, přičemž čím vyšší označení, tím vyšší odolnost. Do bytů a rodinných domů vám postačí střední stupeň ochrany, který je i cenově dostupnější. Ideálně bezpečnostní třída 3 nebo 4, ovšem je důležité dbát na to, aby i prvky jako zárubně, vložka s klíči nebo kování odpovídalo třídě dveří. Bezpečnostní dveře v nevyhovujících pantech vás neochrání. Všechny certifikované bezpečnostní dveře podléhají přísným pravidlům EU, což je i zárukou vysoké kvality provedení. Dveře s nejvyššími nároky vyrábí jen několik výrobců, mezi které se řadí i firma Adlo.

bezpecnosni prvky dveri Adlo

2) Ochrana proti požáru
Nejsou to jen nezvaní hosté, kteří vám mohou znepříjemnit a narušit domácí pohodu. I když se říká, že je lepší vyhořet, než se stěhovat, pokud na to přijde, tak budeme všichni rádi, pokud se náš domov podaří před plameny uchránit. Protipožární dveře mají funkci požárního uzávěru zabraňujícího šíření ohně po dobu uvedenou v minutách za písmenem E u označení dveří, obvykle je to 30 až 60 minut. Při výběru sledujte také označení D1 až D3 - konstrukce dveří je celoocelová a nehořlavá a označení určuje hořlavost povrchových materiálů. Zatímco D3 jsou takové, které podporují hoření, D1 jsou z nehořlavých materiálů a používají se hlavně do průmyslových prostor. Nezapomeňte si od výrobce vyžádat certifikát a zkontrolujte, zda jsou dveře viditelně a napevno označeny jako požární uzávěr a disponují údajem o příslušné požární odolnosti. Např. protipožádní dveře u Adla mají údaje vyraženy na pantech dveří.

hnede exterierove dvere

3) Dobré dveře ušetří i na energiích
Energetická šetrnost a efektivní izolace jsou v každodenním provozu domácnosti stejně důležité jako pocit bezpečí. Jednorázová investice do kvalitního vybavení se vám začne postupně vracet. Speciální materiály a složení bezpečnostních termo dveří poskytují izolaci proti nepříznivým vnějším podmínkám. Pokud se jedná o vchodové dveře z exteriéru, je dobré také vybírat podle toho, zda jimi vstupujete do vytápěného prostoru nebo nikoliv. V zimě se tak budete moci těšit teplu, které si doma snadno udržíte, v horkých měsících bude mít clona dveří stejný účinek a bude u vás doma držet příjemný chlad. Navíc se nebudete muset obávat zatuchlého a vlhkého zádveří. Izolační vlastnosti můžete zvýšit také pomocí přerušení tepelného mostu a použitím speciálních termo zárubní.

prosklene vchodove dvere

4) Skvělý design podle vašeho gusta
Možná se obáváte, že vaše bezpečnostní dveře budou na první pohled vypadat jako brána od středověkého hradu a rozhodně se nebudou hodit k vašemu vzdušnému bydlení. Opak je ale pravdou. Dnes je podoba bezpečnostních dveří naprosto variabilní a na první pohled už ani nemusíte poznat, o jaký typ dveří se jedná.

bezpecne vstupni dvere

Můžete si vybrat libovolnou strukturu povrchů, dřeva, lištování, vybrat si z designů zárubní, obložek a dokonce mohou být vaše dveře z každé strany jinak barevné. Firma ADLO vám vyrobí například dveře na míru, zcela podle vašeho přání, nehledě na jejich specifikaci i vzhled. Dokonce se nemusíte ani omezovat v provedení materiálů. Prosklené dveře s bezpečnostním sklem mohou být stejně tak bezpečné.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze