Úvod

Jedna barva téměř na všechny materiály

Potřebujete natřít dřevo, kov nebo beton? Máme řešení.


Kvalitní vodou ředitelné barvy dnes zvládnou a vydrží opravdu hodně a to prakticky ve všech oblastech použití v interiéru i exteriéru. Jejich nespornou výhodou je samozřejmě jejich ekologická přívětivost (šetrnost), vysoká odolnost a stálost vůči působení UV záření a povětrnosti a velmi rychlé zasychání. A o jejich univerzálním použití na nejrůznější materiály si dnes také něco napíšeme.

univerzalni barva AKRYLCOL
AKRYLCOL MAT V2045, AKRYLCOL LESK V2046


Jedná se o matné nebo lesklé barvy s univerzálním použitím v exteriéru i interiéru na většinu podkladů, které máme v domě, na zahradě, dílně nebo stavbě. Hlavní výhodou AKRYLCOLů je tedy schopnost zvládnout víceméně všechny obvykle natírané podklady. Odpadá tak povinnost pracně vybírat a kupovat jednotlivé barvy určené na pozink, hliník, dřevo či beton. To vše šetří peníze a zbavuje řady starostí. AKRYLCOLY mají recepturu postavenou na bázi nových akrylátových disperzí ve vodném prostředí, tedy nezapáchají po rozpouštědlech a pro aplikaci je možné je upravit jen malým přídavkem vody. Při mytí štětců nebo válečků postačí opět čistá voda a běžný saponát. Ovšem ve chvíli, když nátěr vyschne, změní se na houževnatý a velmi odolný film, se kterým nepohne ani voda, ani mráz. Důkazem odolnosti a stálosti těchto barev je také např. jejich vhodnost pro nátěr dětských hraček nebo nábytku (splňují normu EN ISO 71 č. 3). Ale pojďme si vše představit postupně a přehledně.

AKRYLCOL MAT i LESK se používají k nejrůznějším rychleschnoucím nátěrům dřeva, dřevěných materiálů, kovů (ocel, hliník, měď, pozink), nepochozího betonu, kamene, neglazované keramiky, omítek, cihel, lepenky i papíru. Na většinu těchto materiálů se barvy můžou aplikovat přímo, bez základu. To platí například i u přímého nátěrů staršího pozinku, u AKRYLCOLu MAT dokonce i nátěru na nový pozink. V případě požadavku broušení dřeva doporučujeme jako základ použít AQUACOL PRIMER V2070 s možností kvalitního a rychlého broušení a také vyrovnání velmi drobných nerovností. Při požadavku zajištění antikorozní ochrany (na ocel a litinu), nebo přilnavosti na problematické kovy (hliník, měď) je vhodné použít AQUAREX V2115. AKRYLCOLY je možno také použít na vybrané druhy plastů (jako umakart, ABS, tvrdé PVC, polystyrén a polykarbonát). Díky speciálnímu složení je AKRYLCOL LESK vhodný na i nátěry a opravy starších syntetických nátěrů, jako jsou např. okna, zárubně, dveře, nábytek nebo radiátory.

pouziti ACRYCOLu v interieru

AKRYLCOLy vytváří odolný a houževnatý ochranný nátěr, který svou pružností optimálně kopíruje roztažnost podkladu. To je také jeden z důvodů proč se výborně hodí na nátěry nejrůznějších povrchů, jimž propůjčují vysokou a dlouhou životnost. AKRYLCOLy také nevyžadují speciální zručnost pro dosažení dokonalého výsledku (velmi dobře se nanáší, výborně kryjí a rychle zasychají).
Kryvý barevný film dokáže utajit podstatu různorodého materiálu a vykouzlit na něm matný nebo hedvábně lesklý film, který dá vyniknout např. pozinkovaným okapům, starému dřevěnému podbití, zahradnímu domku z OSB panelů, či betonovým sloupkům a plotu. Nátěr pod sebou lehce ukryje únavu dřeva způsobenou sluncem či fleky od vody. Předností těchto moderních akrylátových nátěrů je, že jsou extrémně pružné. Nikdy nepraskají, neloupou se. A vedle toho dokážou výborně překrýt i všechny vrstvy starých barev.

Univerzální použití AKRYLCOLů tedy zahrnuje nátěry oken, dveří, zárubní, obložení, nábytku, radiátorů, podbití, štítů, plotů, vrat, kovových konstrukcí a nářadí, střech, střešní krytiny, okapů, parapetů, soklů, stěn, zdiva, betonových prvků, dětské hračky a nábytek, stará umakartová bytová jádra, plastové lišty, obložení a kryty. AKRYLCOLy jsou vhodné pro nátěry výrobků a prostor, které přicházejí do nepřímého styku s pitnou vodou, krmivy a poživatinami.

barevny nater ACRYLCOL

S moderními akrylátovými nátěry AKRYLCOL odpadá zdlouhavé čekání na zasychání jednotlivých vrstev nebo dokonce samostatného základu. Už po několika minutách je povrch suchý na dotek a běžné vyzrávání netrvá více než čtyři až pět hodin. Při vícevrstvém nátěru je potřeba počkat na vyzrání a aplikovat další nátěr již po cca 5 hodinách. Práce je tak velmi rychlá a celý nátěr lze stihnout za jediný den či víkend.

AKRYLCOL MAT je nabízen v základní škále 15 odstínů a AKRYLCOL LESK v 11 odstínech. A v tónovacích centrech COLORLAK řady DEKOR si může zákazník nechat natónovat svůj vlastní odstín. Na výběr má z více jak 9000 odstínů. www.colorlak.cz Vše o nabídce nátěrových hmot COLORLAK, ale i praktické rady nebo návody najdete na www.colorlak.cz/sortiment
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze