Úvod

Střešní okna nebo střešní prosklení do Vašeho podkroví

Bydlení v podkroví již dávno není nouzovým řešením, naopak – dobře postavené byty, které prosvětlují velkoplošná střešní prosklení či střešní okna, přináší exkluzivní zážitek mezi střechami nad okolním světem. S dostatkem prostoru, světla a volným výhledem.


Požitek z bydlení nad střechami
Častým řešením prosvětlení podkroví jsou sériová střešní okna. V tomto článku čtenářům představujeme možnosti střešního prosklení, které nabízí víc než jen funkčnost v podobě nezbytného světla a možnosti ventilace. Na míru vyráběná velkoplošná střešní prosklení či střešní okna Solara přináší především nesrovnatelné vizuální otevření prostoru, velkorysý výhled a možnost individuálního pojetí interiéru.

Střešní prosklení a střešní okna s tradicí
S výrobou střešních oken a prosklení má společnost Solara s.r.o. téměř 25tileté zkušenosti, prověřované od roku 2005 také přísným německým trhem. Tým Solary ví, že se vyplatí naslouchat zákazníkovi a realizovat jeho mnohdy nestandardní či ambiciózní představy. Touto cestou vznikl mimo jiné i top-produkt portfolia firmy, velkoplošné posuvné střešní prosklení Solara PERSPEKTIV.

 

Střecha jako kabriolet
Střešní prosklení působí velkoryse i zavřené, ale pravý požitek přijde až ve chvíli, kdy lehce odsunete okenní křídla stranou, zmizí z výhledu a vám se naskytne neopakovatelný pohled na okolní horizont. Za krásných dní si tak můžete vychutnávat pocit z volného prostoru třeba i uprostřed města.

Solara PERSPEKTIV je zakázkový produkt - velikost, dělení polí i směr posuvu se vždy řeší individuálně dle přání uživatele a možností stavby. Systém posuvu vyvinutý pro exponované povětrnostní podmínky střech je vyroben z nerezi a umožňuje lehký a plynulý manuální posuv (či ovládání na elektrický pohon). Profily prosklení jsou vyráběny z výběrového borovicového prořezávaného masivu, vnější oplechování z hliníku, mědi či dalších materiálech. Střešní okna a prosklení jsou často kromě dvojskel zasklívána energetickými trojskly (Ug=0,5 W/m2K).
 
     

Při zabudování na úroveň podlahy je možné střešní prosklení využívat rovněž k výstupu na střešní terasu.

Počítejme komplexně - střešní okna nebo střešní prosklení?
Zakázkové prvky střešního prosklení vypadají na první pohled nákladně. Pokud ale srovnáte například celkové náklady na sestavu střešních oken – trámové výměny, práce na zateplení prvků mezi okny a jejich SDK obložení (nehledě na organizování a kontrolu všech navazujících prací), pak již rozdíl není velký a přínos ateliéru je nesrovnatelně větší. 

 

Celoroční tepelný komfort
Energetická úspornost a tepelný komfort v interiéru jsou u střešního prosklení otázky více než zásadní. Testování hodnot tepelných prostupů Uw je samozřejmostí, odbornost dodavatele se ale projeví zejména při řešení detailů, jako je přímé napojení pojistné hydroizolační folie střechy na rám prosklení, používaná technologie zasklení pro snížení tepelných mostů na přechodu sklo-rám, apod.

 

„Zaměřujeme se na celoroční tepelný komfort - řešíme složení trojskla, materiály i technologii použitou pro vlastní zasklení a profilaci rámů oken. Již několik sezón směřujeme k tomu, abychom našimi výrobky změnili běžnou představu o klima v podstřeší: v létě přehřáto, v zimě prochladlo,“ komentuje rozvoj Jakub Formánek, člen rodinného vedení firmy Solara. 

Pod střechou spokojeně
„Bydlení pod střechami má nepochybně svůj půvab a my přejeme všem současným i budoucím obyvatelům podkrovních prostor, aby měli možnost si své bydlení opravdu užít – prostorné, prosvětlené a plně funkční.“

Pokud Vás tento článek zaujal, více informací, fotografií a nápadů naleznete na www.solara.cz.

Solara s.r.o. – střešní okna a střešní prosklení
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze