Úvod

Když se stěhujete do menšího…

Každý to alespoň jednou v životě zažil, ať už na vysoké škole při stěhování na kolej, do svého prvního bytu nebo prostě jen když potřebujete snížit finanční náklady za energie. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, poradíme vám, co se vám v případě stěhování bude hodit a co si raději nebrat.


Společenská místnost
Samozřejmě záleží na tom, do jak velkého bytu se stěhujete, každopádně pro obývací místnost platí, že by měla být příjemná, pohodlná a vzdušná. Docílit toho lze i v malém bytě. Nemusíte si proto kupovat klasická křesla do obývacího pokoje, vystačíte si pouze s malým komfortním gaučem a menším televizním stolkem, kam se vejdou minimálně dvě sklenky a miska s ovocem.

kreslo

Odpočinková zóna
Tentokrát se vám vyplatí pořídit si postel s úložnými prostory a větší skříň. Pokud k vám často jezdí návštěvy, za uvážení stojí také rozkládací pohovky, které jsou skvělým řešením pro úsporu místa. Pokud k vám totiž čas od času jezdí hosté, nemusíte pro ně mít speciální postel, ale v případě potřeby rozložit pohovku.

Nestěhujte si sebou ani staré věci, které se vám designově hodily do předchozího bytu/domu. Vytvořte si novou oázu klidu a vezměte s sebou jen věci mající pro vás nějakou duševní hodnotu. Nastává totiž jedinečná příležitost pro pořádný a radikální úklid.

rozkladaci pohovka

Další místnosti

Koupelny a kuchyně jsou obvykle již pevně zabudované. Co se týče kuchyní, vezměte si sebou to, co nejvíce používáte a zbytek zkuste nahradit multifunkčními věcmi. Pro vytvoření dalších úložných prostor v jednotlivých místnostech můžete zavést uzavíratelné vestavné skříňky na stěnách bytu/domu v barvách samotné stěny (obvykle bílé). Lidem se pak zdá, že to prostě patří do designu místnosti a zároveň skříňky nezabírají prostor na zemi.

Tip: Kvalitní nábytek pro všechny byty a domy najdete na stránkách shopu Nábytek Helcel.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze