Úvod

Keramické obklady do koupelny

Prohlížíte si v magazínech koupelny Vašich snů a ve skrytu duše toužíte, aby se jim ta Vaše alespoň přiblížila? Krásné obklady do koupelny dokážou proměnit Váš sen ve skutečnost.


Na kvalitě záleží 
Není žádným tajemstvím, že obklady dokážou s koupelnou hotové divy. Mohou ji zkrášlit, oživit, opticky zvětšit, ale také zmenšit. To záleží na tom, jakou barvu a jaký design zvolíte. Největší oblibě se tradičně těší keramické obklady. Pokud chcete být se svou novou koupelnou spokojeni, měli byste hledět i na jiné parametry, než jsou rozměry, cena a barva. Klíčovým parametrem je především kvalita. Jestliže chcete předejít nákupu koupelnových obkladů mizivé kvality, nechte si poradit v koupelnovém studiu. Že ve Vašem okolí žádné neznáte? Není nic jednoduššího, než zadat do vyhledávače sousloví koupelnové studio, a hned máte z čeho vybírat. Anebo si můžete vyhledat některého ze specializovaných prodejců. Na rozdíl od nákupu obkladů v některém z velkých nespecializovaných obchodních řetězců, Vám specializovaný prodejce mnohem lépe poradí. Nehledě na to, že koupelnová studia a jiní specializovaní prodejci umožňují svým zákazníkům větší výběr a navíc jim poskytují některé další služby, jako je například vytvoření grafického návrhu. Některá koupelnová studia dokonce nabízejí tuto službu zcela zdarma. Další zárukou Vašeho úspěchu při výběru kvalitních obkladů je alespoň základní orientace v cenách dlaždic. Pro Vaši představu uvádíme, že za běžné dlaždice zaplatíte kolem 400 Kč za metr čtvereční. Podezřele nízká cena v sobě skrývá jistá rizika. Cena luxusních obkladů může být i několikanásobně vyšší.

 

Praktické rady
Jakmile vyberete kvalitní obklady (případně máte hotový grafický návrh), můžete se dát do díla. Aby byl konečný výsledek co nejlepší, přinášíme Vám několik praktických rad. Spárování je nejlepší provádět voděodolnou spárovací hmotou. Tato hmota je dnes v dostání v široké paletě barevných odstínů. Vyberte tedy takovou, která nebude snižovat estetickou hodnotu Vašich obkladů. Další praktická rada zní, že na množství obkladů se nevyplácí šetřit. Vždy byste měli počítat s desetiprocentní rezervou. Nejde jen o běžnou odchylku při výpočtu obsahu obkládané plochy, ale také o budoucí provoz koupelny. Rekonstrukce koupelny (nebo některé z jejích částí, nejčastěji sprchového koutu) se obvykle provádí po deseti až patnácti letech užívání. Po tak dlouhé době může být problém sehnat stejné dlaždice. O případné havárii, která si může vyžádat nečekanou stavební úpravu ani nemluvě. Co se dokonalého vzhledu interiéru týče, nezapomínejte, i v případě velmi kvalitních dlaždic se může odstín dlaždic v jednotlivých baleních lišit. Proto otevřete několik balení zároveň a dlaždice namíchejte. Případné rozdíly se pak v koupelně ztratí. 

Foto: www.mbkeramika.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze