Úvod

Kvalitní povlečení pro krásný spánek i ložnici

Ten, kdo říká, už aby zima byla za námi, neumí ocenit výhody, jaké toto období má. Jednou z nich je ten úžasný pocit, kdy se zachumláme do hřejivých lůžkovin.



Je jen na vás, zda preferujete přikrývky z peří či vlny nebo naopak z moderních materiálů, jako je například duté vlákno, oboje má své výhody, ale povlečení je lepší volit z přírodních materiálů. Nejčastějším materiálem je bavlna. Ne každý ví, že z tohoto materiálu se šije i saténové povlečení.

Bavlněný satén nechladí
V dřívější době byl výběr povlečení velice omezený – klasické, krepové, které se (údajně) nemuselo žehlit, nebo na zimu flanelové. Jestliže jste někde narazili na „saténové“, už na pohled odrazovalo studeným a klouzavým povrchem. A právě z tohoto důvodu má dodnes mnoho lidí k saténovému povlečení nedůvěru nebo dokonce odpor. Ve skutečnosti však bylo takové povlečení vyrobeno z umělého polyesteru a s bavlněným saténem nemělo nic společného. Satén totiž není materiál, ale druh tkalcovské vazby.

České povlečení ve světové kvalitě
Saténové povlečení v té nejvyšší kvalitě a velikým výběrem potisku najdete pod značkou Glamonde. Tato značka povlečení nejen prodává, ale skutečně i vyrábí. Takže nákupem této značky nejen, že podporujete české výrobce, ale také tak není zatěžováno životní prostředí dlouhým transportem zboží. Glamonde tká saténové povlečení v České republice z velmi jemných bavlněných přízí. Látka je pak hebká a příjemná na omak. Poněkud vyšší cena je vynahrazena komfortem a dlouhou životností. Saténová vazba je totiž mnohem hustší než u obyčejného plátna. Mako-satén, který Glamonde používá, má hustotu 80 nití/cm2 proti plátnu 55 nití/cm2. Premium-satén dokonce 120 nití/cm2. Zároveň platí, že čím je příze jemnější, tj. použité vlákno kvalitnější, tím hustší může vazba být.

Povlečení se tiskne na nejmodernější digitální tiskárně. Hotové povlečení pochází z vlastní šicí dílny. Spojením vysoké kvality materiálů, nevšedního designu a perfektního řemeslného zpracování vzniká luxusní povlečení v tom pravém slova smyslu.

Takto kvalitní povlečení je skvělým vánočním dárkem. Pokud ho navíc zkombinujete s vhodně barevným prostěradlem ve vysoké kvalitě, určitě neuděláte chybu. Ti, kteří mají domov zařízený moderně, minimalisticky a v tónech světle hnědé, bílé, šedivé a černé, ocení černobílé povlečení s květy Concetta.

cernobbile povleceni s kvety Concetta

V pánské domácnosti (ale nejen v ní) vynikne povlečení s několika odstíny šedé a s decentním vzorem Damiano. Výhodou tohoto povlečení je nežehlivá úprava.

decentni povleceni Damiano

Naopak do ložnice, kde vládne romantická duše, se bude skvěle hodit bílé povlečení s potiskem velikých květů Agata.



Při nákupu povlečení Glamonde je těžké vybrat z velkého množství potisků pro všechny věkové kategorie a typy interiérů. A pak vás také bude nejspíše skoro mrzet, že povlečení vydrží tak dlouho a nemůžete ho kupovat častěji. Ať už pro sebe, nebo jako dárek pro své blízké.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze