Úvod

LED žárovky dostatečně osvítí celý Váš byt či dům pouze za 50W

Éra klasických žárovek končí. Abychom Vám ušetřili čas a především peníze, zapátrali jsme, která jejich alternativa je ekonomicky nejvýhodnější. A kdo je vítěz? Přeci LED žárovky!


Konec klasických žárovek v Čechách 
Možností, jak nahradit klasické žárovky, které na základě rozhodnutí Evropské unie zmizí do roku 2012 z pultů, je několik. Úsporné zářivky 230V, zářivkové trubice vybavené elektrickým předřadníkem 230V a LED žárovky 12V nebo 230V. Každá ze zmíněných alternativ v sobě samozřejmě skrývá zcela odlišný poměr výhod a nevýhod. 

Úsporné žárovky - zářivky obsahují jedovatou rtuť
Úsporné žárovky (zářivky) kromě toho, že jsou neekologické, neboť se k jejich výrobě používá zdraví nebezpečná rtuť, mají i další nevýhody. Dlouho jim trvá, než se zahřejí, aby mohly dosáhnout patřičné intenzity svítivosti. Jejich velké rozměry znemožňují náhradu klasických nebo halogenových žárovek v některých svítidlech. 

 

Zářivkové trubice nelze instalovat všude
Hlavní nedostatek zářivkových trubic spočívá v tom, že je nelze instalovat všude, neboť jsou limitovány prostorem a designem místnosti. Příliš plusových bodů jim nepřidá ani nutná výměna trubic, stejně jako fakt, že ke svícení potřebují tlumivku, startér a kondenzátor, což je další spotřebič, který pěkně umí zatočit s elektroměrem. 

              

LED svítí až 50x déle než klasická žárovka 
A nyní si posviťme na LED žárovky, které představují hlavní trend v oblasti levného svícení. Současná široká paleta druhů, tvarů a výkonů nejenže plně nahrazuje klasické žárovky, ale také rozšiřuje možnosti v oblasti designu osvětlení v bytech, domech i větších objektech. Kdo by si ještě před pár lety dokázal představit, že celý rozsvícený dům bude mít spotřebu např. 60W? 

LED jsou ekologické 
Další obrovskou výhodu této technologie představuje minimální zatížení životního prostředí. Žárovky LED neobsahují žádné nebezpečné látky. Mezi hlavní přednosti LED žárovek patří trvalý svit, možnost častého zapínání i vypínání, konstantní svítivost, studený povrch žárovek (lze je použít i v koupelně), bezpečné 12V a síťové 230V napájení, široký výběr patic a u novějších typů rovněž vysoká intenzita svitu. 

Úsporné LED jsou maximálně efektivní - úspora až 95% nákladů
LED žárovky plně vyhovují požadavkům na maximálně efektivní, a zároveň maximálně úsporný druh osvětlení. Pro Vaši představu nyní provedeme srovnání mezi klasickými a LED žárovkami, a to vzorovém příkladu pro místnost o výměře 20m2: 
základní osvětlení - 6x LED 20 - 6x1W = 6W
bodové přisvětlení - 3x LED 60 - 3x 3W = 9W
celkem = 15W
v případě osvětlení klasickými žárovkami z jednoho místa (např. z lustru – 4x 75W)
celkem = 300W

Chcete svítit ekonomicky a ekologicky? Navštivte stránky
www.dstechnik.cz, kde najdete velmi široký sortiment LED žárovek, LED trubic, LED pásek a dalších elektronických výrobků. Jedná se přímého dovozce LED žárovek, který má nejširší nabídku kvalitních LED žárovek za velmi zajímavé ceny.

www.dstechnik.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze