Úvod

Podlahy a trendy pro rok 2019

Podlahové trendy se naštěstí nemění tak často jako například móda nebo domácí dekorace. Trendy v podlahách se mění zejména díky pokrokovým technologiím. Pokud v tomto roce plánujete rekonstrukci nebo nové bydlení, přinášíme vám pár zajímavých tipů na výběr podlahy.


Populární barvy podlah v roce 2019

  • Spojení šedé a béžové barvy - šedé podlahy jsou už nějakou dobu velmi oblíbené a jejich trend bude nadále pokračovat. Pokud ale nechcete klasickou šedou, doporučujeme zvolit šedo-béžovou barvu, která vytváří teplejší odstín. Stejně jako šedá, tak i šedo-béžová perfektně ladí s téměř každým dekorem v interiéru.
  • Temná černá barva - klasická černá je pro mnoho interiérů příliš ostrá, temná černá barva na podlaze nabízí tmavý dřevěný vzhled, ve kterém vypadají skvěle dřevěné vzory nebo matné povrchové úpravy.
  • Bílá nebo špinavě bílá barva - bílé a světlé podlahy jsou skvělou volbou, pokud chcete interiér opticky zvětšit, navíc se jedná o neutrální a nadčasovou barvu, takže je do interiéru ideální.
  • Kombinace barev -  pokud jste nerozhodní a nedokážete si vybrat jeden odstín do interiéru, můžete zvolit podlahu, která kombinuje prkna v různě barevných odstínech, je to rovněž skvělý způsob, jak kombinovat to nejlepší z dnešních barevných trendů.

Dřevěná podlaha je stálicí

Dřevěné podlahy nejsou nic nového. Jsou rok co rok populární díky přírodnímu materiálu a vzhledu, navození příjemné atmosféry v interiéru a nadčasovosti. Dřevěné podlahy jsou navíc velmi odolné a vydrží mnoho let, proto byly, jsou a stále budou trendy.



Ekologické varianty podlah

Boom s ekologií se začíná propisovat i do interiérového designu. Čím dál více majitelů se zajímá, odkud jejich budoucí podlaha pochází. A čím dál více lidí vsází na přírodní a obnovitelné materiály. U podlah se nabízí materiály jako dřevo nebo korek. 100% přírodní a ekologické jsou také přírodní linolea či marmolea.

Celkově ale v podlahách se bude klást čím dál více důraz na ekologicky šetrné materiály.

Voděodolné podlahy

Dlouhá léta byla voděodolnou podlahou pouze dlažba. Díky neustále se vyvíjejícím technologiím jsou ale dnes dostupné i jiné materiály - například vinyl, laminát nebo dokonce i koberec. Voděodolné podlahy jsou ideální nejen pro rodiny, ale i pro majitele s domácími zvířátky.

Laminátové podlahy

Dnes ve světě laminátových podlah existuje už tolik možností, které před několika lety nebyly vůbec k dispozici. Zajímavé jsou například světlejší barvy, širší prkna, styl podlahy, který dokonale imituje dřevo s rustikální strukturou.

Textury v laminátových podlahách se výrazně zlepšují a laminát se posouvá i v oblasti efektivnosti a udržitelnosti. Dnes je dostupný velký výběr ekologických variant laminátu.

Za informace poskytnuté k článku děkujeme firmě Amadeo podlahové studio - podlahy Praha, která na svém e-shopu nabízí rozsáhlou nabídku podlahových krytin.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze