Úvod

LIKO-NOE: unikátní stavba s unikátní izolací

V druhé polovině loňského roku se ve společnosti LIKO-S rozhodli postavit vlastní vývojové centrum Chytrá izolace® ICYNENE®. Celý objekt slouží jako živý schowroom, kde si zákazníci mohou sami ověřit unikátnost produktů a řešení v oblasti akustiky a tepelné techniky. Součástí objektu je i klimatická komora, díky níž vám specialisté navrhnou a hlavně vyřeší i ty nejnáročnější požadavky na izolaci.


Celého projektu se ujal jeden z nejuznávanějších současných architektů – prof. Zdeněk Fránek. Pod jeho vedením, a s majitelem společnosti LIKO-S Liborem Musilem, vznikla unikátní stavba, která vytváří jedinečné pracovní prostředí. Je současně odpovědí, jak stavět s ohledem na životní a pracovní prostředí.
Koncept budovy je založený na přírodní tepelné stabilizaci. Pracují zde s přirozenými zdroji chladu a tepla. A ani při tom největším horku zatím nebylo potřeba budovu chladit. Je to nejen díky tomu, že je budova zateplená Chytrou izolací® ICYNENE®, ale i díky zelené fasádě, která odráží horko a díky tomu je i v okolí budovy velice příjemně.
Vnitřní prostředí velmi významně ovlivňuje i unikátní vlastnost, že stěny dýchají.

skladba zelene fasady
Pro tuto stavbu byla vytvořena unikátní skladba zelené difuzně otevřené fasády s využitím měkké Chytré izolace® ICYNENE®.

Další jedinečnou součástí stavby je i stěnová kořenová čistička. Budova dokáže dokonale hospodařit s vodou a využívá ji tak, že žádnou vodu není nutné vypouštět do kanalizace.

hydroizoace stavby
Podzemní části objektu jsou zaizolované polotvrdou pěnou ICYNENE® v kombinaci s uzavíracím nátěrem Polyurea, která vytváří dokonalý hydroizolační uzávěr.

V průběhu realizace se i pan architekt Zdeněk Fránek natolik přesvědčil o výhodách materiálů a řešení Chytré izolace®, že je nyní navrhuje téměř do všech svých projektů, včetně svého rodinného domu.

Chytré izolace® ICYNENE® umožňuje dokonale zaizolovat jakékoliv tvary bez nutnosti vytvářet pro izolaci složité rošty a konstrukce.
Celá realizace byla naplánována na 27 dní, od prvního kopnutí do země až po napuštění jezera. Tento termín byl dodržen i díky jedinečnému nasazení všech zúčastněných, tedy dodavatelů a i díky přispění řady spolupracovníků a kolegů společnosti LIKO-S.

stavba LIKO-NOE

Díky LIKO-NOE společnost získala řadu nových zkušeností s materiály, s plánováním stavby na minuty a hlavně s nadšením vytvářet nové věci, které bourají zaběhlé postupy a standardy.

Navštivte nové centrum a vyzkoušejte si jeho jedinečnost na vlastní kůži.
www.chytraizolace.cz

vyvojove centrum LIKO-NOE
Vývojové centrum dnes, více na www.zivestavby2020.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze