Úvod

Lepicí dekorace je trendy

Lepicí dekorace patří mezi velmi oblíbené způsoby dekorace interiéru. Lze ji použít snad ve všech místnostech. Obývacím pokojem počínaje a dětským pokojíčkem konče. Níže najdete praktické tipy, které se vyplatí znát.


Lepicí dekorace zažívá velký boom
Ještě před několika lety by nás ani náhodou nenapadlo, že budeme své stěny zkrášlovat pomocí „pouhých“ samolepek. Netrvalo však dlouho a lepicí dekorace se stala velkým hitem, který si nachází stále nové a nové příznivce. A jaké jsou její hlavní výhody? Výběr z mnoha motivů i prodejců, snadná aplikace i případná možnost odstranění, minimální údržba a cenová dostupnost. 

     

Praktické rady
Samolepicí dekorativní prvky nejpohodlněji nakoupíte v internetových obchodech. Nejde jen o to, že e-shopy nabízejí široký výběr motivů, ale především o to, že v pohodlí svého domova si v klidu vyberete. Náš tip: Pokud po internetu vybíráte vhodný motiv do svého pokoje, ještě před učiněním objednávky si vybraný obrázek motivu maximálně zvětšete, vytiskněte a vyzkoušejte, jak by příslušné stěně slušel. Jestliže po aplikaci „naostro“ zjistíte, že to není to pravé ořechové, samolepku lze velmi snadno sloupnout a nalepit na jiné místo, aniž byste poškodili stěnu, na které byla samolepka předtím. Ovšem pozor. Setkat se můžete také s velmi lacinými samolepkami, které ze stěny mohou sloupnout kousek také zdiva, a navíc pak bývá problém s jejich opětovným nalepením. Rohy samolepky se odlepují a Vám pak nezbude, než sehnat speciální lepidlo. Tento případ však nezaměňujte s lepicí dekorací, která se lepí pomocí speciálního lepidla, což je u výrobku výslovně uvedeno. A dejte si pozor ještě na jednu věc. Pokud se hodláte zkrášlit nálepkami čerstvě vymalovanou místnost, raději alespoň 10 dní počkejte, dokud stěny nevyschnou, ať se Vám obrázky neodlepí. Případnou reklamaci by Vám nikdo neuznal. V ostatních případech se aplikace nebojte. Je skutečně velmi snadná a zvládne ji opravdu každý. Náš tip: Jestliže kupujete celou kolekci samolepek, je dobré, když si před samotnou lepicí fází uděláte na kousek papíru náčrtek, jak samolepky rozmístíte. 

Dekorace pro celý byt
Sortiment lepicí dekorace se neomezuje na pouhé samolepky, i když ty pravděpodobně patří mezi nejznámější. Na větší plochy můžete použít také samolepicí bordury, speciální fólie, které imitují různé povrchy, anebo fototapety. Náš článek je však zaměřený na samolepky, kterými, jak vidíte na fotografiích, můžete zkrášlit nejen svůj obývací pokoj, dětský pokojíček, ale i ostatní místnosti v domě či bytě.

Foto: www.hornschuh.cz,
www.dekoraceprodeti.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze