Úvod

Letošní zima byla tuhá a drahá. Připravte se na tu další změnou dodavatele plynu

Minimálně v lednu 2017 si nešlo nepovšimnout, jak si příroda vybírá své mírné zimy z let minulých. Venku byla spousta sněhu, silné mrazy a větrno. To vše si samozřejmě žádalo patřičné nastavení termostatu u plynu, abyste docílili optimální domácí teploty a rodinné pohody.


Tento krok bezpochyby vedl k jedinému. Nárůst nákladů za letošní zimu, jejíž největší položkou bude pravděpodobně plyn. Letos vás sezóna možná vyjde draho, ale na tu následující se můžete ještě připravit.

Výhodnější cena plynu v roce 2017
Plyn je pravděpodobně tou nejpoužívanější topnou komoditou, která se skládá ze dvou částí. Je to regulovaná a neregulovaná oblast, do níž mohou dodavatelé zasahovat. A právě tato měnná položka dokáže vytvořit značné cenové rozdíly mezi jednotlivými nabídkami. Možná proto stojí zvážit, jestli zrovna teď disponujete tím nejvýhodnějším tarifem na trhu.

Ušetřete za plyn v nadcházejícím roku
Láká vás průměrná roční úspora v řádu tisíců korun? Pak není nic jednoduššího, než využít online kalkulačky, která vám na takovou otázku odpoví. A výsledek vašeho několikaminutového snažení? Tím bude lepší cena plynu v roce 2017.

Abyste se dopracovali k vyšším úsporám v nadcházející topné sezóně, budete potřebovat znát pár údajů – roční spotřeba plynu, současný dodavatel, tarif a oblast, kde plyn využíváte. Ostatní provedete skrze tyto kroky:

• Porovnáte nabídky plynu na jediném místě
• Vyberete si nového dodavatele
• Oslovíte jej prostřednictvím online formuláře


Proveďte změnu dodavatele plynu na konci topné sezóny

Jestliže chcete opravdu ušetřit za plyn, je nejvyšší čas, pustit se do realizace celého procesu. Ono vás k tomu mimochodem dotlačí i poslední vyúčtování s celkovou spotřebou. Nad koncovou částkou se vám možná protočí panenky.
Pokud nejste vázáni žádnými smluvními sankčními poplatky u stávajícího dodavatele, cesta k tomu novému bude naprosto bezplatná. Žádná ztráta drahocenného času, výdaje navíc a podobné obstrukce. O všechny administrativní povinnosti se postará nová společnost a vy se formálně stanete jejím zákazníkem.

Změna dodavatele plynu je daleko snazší, než kdy předtím, proto neváhejte a využijte ji.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze