Úvod

Malovaná vajíčka vykouzlí tu správnou velikonoční atmosféru

Také už se těšíte na velikonoční svátky? Využijte této příležitosti k vytvoření krásné domácí atmosféry s nádechem jara. Připravili jsme pro Vás několik šikovných tipů, jak snadno namalovat a zdobit velikonoční vajíčka.


Vajíčko jako symbol
Málokdo ví, že tradice darování vajec v období svátků sahá až do dob starého Egypta, kde bylo vajíčko považováno za univerzální symbol plodnosti. Zatímco v jiných zemích se na tradici darování vajec časem pozapomnělo, u nás si Velikonoce bez vajíček nedokážeme ani představit. Nedílnou součástí velikonoční výzdoby jsou krásně malovaná velikonoční vajíčka. Malovaná vajíčka jsou vizitkou každé hospodyňky a paní domu, neboť na Velikonoční pondělí je dostávají koledníci.

 
Práškové barvy a obtisky s glitr efektem Druchema.

Krásné a hotové během chvilky

Že nemáte čas vyrábět doma přírodní barviva, anebo barvit vajíčka složitými technikami? I přesto se Váš stůl může pyšnit krásnou výzdobou z velikonočních vajíček. Druchema totiž nabízí celou řadu zajímavých výrobků, díky nimž vykouzlíte krásná velikonoční vajíčka během chvilky. Největší oblibě se těší tekuté a práškové barvy na vajíčka a také novinky, jako jsou obtisky s glitr efektem (například barevní motýlci a různé ornamenty) nebo zapichovátka, kterými můžete přizdobit květináče. Nás však nejvíce zaujaly košilky s jarním motivem zvířátek.
 

Použítí smršťovací košilky krok po kroku.

Smršťovací košilky s motivem zvířátek nebo podkrkonošké krajky

Postup je zcela jednoduchý. Na uvařené vajíčko navléknete košilku. Poté vajíčko s košilkou položíte na polévkovou lžíci a ponoříte na 3 vteřiny do vody o teplotě 80 až 95°C. Nakonec vyjmete vajíčko z vody a necháte dobře oschnout.

Zdobení vajíček jako klasickou krajkou
Pokud chcete barevná, pěkně zdobená vajíčka a přitom ještě stihnout velikonoční úklid a pečení beránků, vyzkoušejte tento postup. Obarvěte vajíčko tmavou výraznou barvou Druchema. Odstřihněte obtisk a ponořte ho na několik vteřin do teplé vody. Poté vyjměte a položte tiskem nahoru na hladkou plochu. Papír zpod obtisku vytáhněte a hlazením hladkou stranou mokrého papíru vymáčkněte vodu a vzduchové bublinky. Na vajíčku můžete vytvořit spousty vzorů a ornamentů. Záleží jen na Vaší fantazii. Pro docílení vyššího lesku vajíčka potřete tukem.


Jak na potisky krok po kroku.

Veselé Velikonoce
Pro šikovné ruce připravila Druchema soutěž Moje Kraslice, která probíhá od 1. března do 20. dubna. Podmínkou pro přihlášení do soutěže je zaslání fotografie obarveného velikonočního vajíčka. Více informací se dočtete na stránkách www.mojevelikonoce.cz. Přejeme Vám Veselé Velikonoce a bohatou pomlázku!

www.mojevelikonoce.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze