Úvod

Moderní nábytek pro školáky a zdravé sezení? Vsaďte na ergonomické rostoucí židle a stoly

Zdravý vývoj dítěte je asi pro každého rodiče zásadní. V dnešní době, která se vyznačuje sedavým životním stylem, ale není takový vývoj samozřejmý. Jak tedy zajistit, aby hodiny strávené u domácích úkolů, oblíbených her a jiných aktivit byly pro naše děti a jejich tělesný vývoj bezproblémové? Řešení nabízí dětský nábytek Mayer a jeho moderní rostoucí židle a stoly z dílny tradičního českého výrobce.


Umíte si představit, že svému předškolákovi vybavíte pokojíček nábytkem, který ho bude provázet po celá léta studií? A že mu v pěti letech pořídíte stůl a židli, které mu i ve dvaceti padnou jako ulité? Věřte, že to je reálné. Stačí na to jít chytře.

Jak správně sedět?

Základem zdravého sezení a fyzického vývoje u dětí je, aby jim židle a stůl, které denně používají, poskytovaly ty správné opory, a tím i držení těla. Získané návyky v držení páteře a výběr židle jsou pro děti následně zásadní pro celkovou budoucí kvalitu života. Navíc současná generace dětí prosedí u počítače až čtvrtinu života.

„Téměř každé zdravotní trable s páteří mají jistou návaznost na nesprávnou a strnulou pozici zad již v útlém dětství. Flexibilní uchycení a jednoduché nastavení zádové opěrky některých rostoucích židlí prakticky znemožňuje sezení s kulatými zády,“ říká Miroslav Ošťádal z firmy Mayer CZ, která je výrobcem rostoucího nábytku s tradicí v Česku již 25 let.

„Rostoucí židle jsou pro děti přínosem. Jejich princip spočívá v tom, že rostou po celou dobu s dětmi. Slouží jim ve čtyřech letech, stejně jako v osmi nebo v pubertě. Každé dítě rychle roste a mění se, takže je dítěti klasická židle buď roky velká, nebo brzy malá,“ vysvětluje.



Jak vybrat kvalitní židli?

Na začátku, před výběrem nábytku, je vhodné si položit otázku, kolik hodin, dní a let bude dítě židli a stůl používat. A pokud si investovanou částku vydělíte těmito roky a dny, dostanete číslo, které vás velmi mile překvapí.

„U rostoucího nábytku je počáteční investice zdánlivě větší a dražší, ale po celou dobu vzdělávání dítě sedí na kvalitní a ergonomicky uzpůsobené židli, která má dlouholetou životnost,“ vysvětluje Ošťádal a dodává: „Můj starší, patnáctiletý syn má rostoucí židli od první třídy. Jednoduše na ní vyměníme potah a dostane ji mladší syn, který právě nastupuje do první třídy. A starší syn dostane už kancelářský nábytek.“

Pokud stále váháte, nechte si s výběrem poradit od výrobce nebo specializovaného prodejce. Proberte s ním své požadavky a nabízené parametry. Všeobecně platí, že čím vyšší cena, tím lze očekávat vyšší užitnou hodnotu a delší záruku. A rozhodně vybírejte s rozvahou. V nabídce aktuálně najdete 18 setů rostoucích stolů a židlí, včetně cenově zvýhodněných setů.

Proč Mayer?

Firma Mayer CZ je tradiční český výrobce dětského rostoucího nábytku, kancelářských židlí, křesel a sedacího nábytku pro zdravotnické interiéry. Při vývoji a výrobě svých kvalitních produktů se opírá o strategickou spolupráci s německou firmou Mayer Sitzmöbel a jejích 130 let zkušeností a řemeslné dovednosti, které s výrobky šíří do celého světa.



Moderní trendy a výhody rostoucího nábytku:

  • Nabízí ergonomické řešení rostoucích židlí pro děti všech věkových kategorií a pro široké spektrum postav. Cítí se na nich dobře čtyřletý předškolák i urostlý teenager.
  • Chytré konstrukce rostoucích stolů, které snadno sestavíte a smontujete.
  • Čistý a lehký design, barvy a styl, které jsou praktické a zároveň upoutají děti.
  • Jednoduché ovládání židlí i stolů a bohaté standardní vybavení.
  • Jednoduché nastavení hloubky sezení a výšky zad.
  • Nosnost židlí až 110 kg.
  • Univerzální kolečka vhodná na všechny druhy podlah.
  • Záruka na nábytek pět let.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze