Úvod

Moderní trendy koupelen

Panelová umakartová jádra a koupelny ve 40 let starých domech dosluhují. Nastává potřeba koupelnu rekonstruovat. Je to rozhodnutí na celý zbytek života a je třeba jej dobře promyslet.


Úloha koupelen se změnila z místa pouhé očisty do místa, kde člověk nachází odpočinek, relaxaci a komfort. Důležitá je i snadnost údržby a bezpečnost pohybu. Tomu odpovídá i moderní vybavení koupelen.

Trend čistoty a hygieny
Čím dál větší důraz se klade na snadnost a efektivitu údržby koupelny. Vápenné spáry s plísněmi a těžko dostupná místa pod vanou jsou otázkou minulosti. Do spár a na lepení se využívají moderní hybridní polymery, které nahradí spárovací hmoty, lepidla i silikony. Zároveň mají extrémní odolnost proti bakteriím a plísním.

Moderní akrylátové vany často efektivně využívají prostor a nabízejí tak i vzhledem k malým rozměrům vysokou míru pohodlí. Kvalitní vany mají rovněž trvalou antibakteriální úpravu povrchu. To zaručuje snadnou údržbu bez nutnosti namáhavého čištění při použití agresivních čisticích prostředků.

Z hlediska údržby koupelny jsou stále populárnější vanové zástěny. Uchovávají suchou podlahu kolem vany a šetří váš čas při údržbě koupelny. Předchází se tak uchycení plísní i úrazům. Moderní vanové zástěny plní i designovou funkci.

  

Trend bezpečnosti
Moderní koupelna bývá z hlediska bezpečnosti vybavena madly, sedátky a úchyty. Důležitá j také minimální nebo žádná bariéra vstupu.

Zejména pro lidi starší nebo méně pohyblivé je sprchový kout ideálním řešením hygieny. Očista je zde rychlejší, bezpečnější a oproti běžné lázni ušetříte až dvě třetiny vody i energie k jejímu ohřevu.

Kvalitní akrylátové vany a kouty mají záruku až 10 let. Kupující se tak nemusí obávat, že by zakoupil špatně fungující výrobek.

Trend relaxace, komfortu
Masážní koupele jsou již v dnešní době mnohem dosažitelnější.

Relaxační masážní koupel má pozitivní vliv na uvolnění svalů, pohyblivost kloubů a odbourávání stresu. Prožitek a pozitivní účinky koupele si rovněž můžete zintenzivnit využitím aromaterapií a chromoterapií.

Ve sprchových koutech zase můžete využít možností masážních sprchových panelů a parních lázní.

Další informace lze získat na internetových stránkách www.hopa.cz.

Seriál: Rekonstrukce koupelny

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze