Úvod

Nápadité kuchyňské doplňky

Zájem o vaření přešel v současnosti téměř do životního stylu, a to zejména díky populárním televizním kuchařským show. Kromě toho, že se při jejich sledování naučíme nové recepty, obdivujeme také různé šikovné věcičky a „vychytávky“, které kuchaři při vaření nebo servírování používají. My jsme pro vás vybrali několik tipů pro zajímavé a nápadité kuchyňské doplňky, které jsou nejen praktické, ale plní dobře i funkci dekorativní a jsou cenově dostupné.


Servírování pohoštění věnujeme velkou pozornost zejména, když očekáváme návštěvu. Pro takovou příležitost jistě volíme ty nejlepší kousky a chceme se blýsknout nejen chutí, ale i designem. Velmi dobrá volba je hranatý podlouhlý podnos z masivního leštěného nerezu, na kterém vypadají obložené chlebíčky nebo chuťovky vskutku exkluzivně.

hranaty podnos

Od nepaměti je jistě oblíbený kulatý nerezový tác, ovšem varianta takového podnosu s praktickými a velmi dekorativními úchyty ze silného provazu dodá vašemu servisu skutečný pocit luxusu. Na něm vyniknou nejen zákusky, ale třeba i naaranžované ovoce. Pro velkou rodinnou oslavu, kam přijde hodně hostů, se Vám bude jistě hodit podobná varianta podnosu v hranatém provedení, nebo kulatý podnos s poklopem, ve kterém udržíte pokrm déle teplý, případně užitečný poklop zabrání osychání naservírovaných laskomin.

kulaty podnos

Originální pomůckou na servírování malých předkrmů nebo chuťovek je zahnutá lžíce na jednohubky. Určitě své hosty okouzlíte, když na lžíce naservírujete třeba plněné obložené vajíčko, jedno sousto sýra s nápaditou oblohou, či jinou atraktivní chuťovku. Host konzumuje přímo ze lžíce a nehrozí, že mu jednohubka odpadne z bodce na podlahu, jak se nezřídka stává. Pokud ještě naplněné lžíce naaranžujete na některý ze zmíněných podnosů, dosáhnete zaručeně profesionální úrovně Vašeho party bufetu. Neméně důležité je také, aby na Vaší oslavě zůstalo víno nebo šampaňské dlouho vychlazené i na stole, nezapomeňte proto praktickou chladící nádobu. Skvělý tip je masivní nerezový kyblík na led.

chladici kyblik na led

Návštěvám obvykle také podáváme různé oříšky a jiné drobné "zobání". K tomuto účelu oceníte praktickou čtyřdílnou servírovací misku na dřevěném podnose s držadlem, díky, kterému je s ní velice jednoduchá manipulace. Oblíbené sýry můžete naservírovat rovnou na bambusové prkénko, které má vtipně řešený prostor pro odkládání servírovacího náčiní díky postranní liště s magnetem.

kovova servirovaci miska

Samostatné téma pro stolování je romantická snídaně do postele. Kdo by si ji nepřál občas zažít! Právě pro tuto příležitost si můžete vybrat hned z několika typů servírovacích podnosů. Velmi efektní je snídaně do postele na bambusovém podnose s rozkládacími nožičkami, nebo v tomto provedení můžete sáhnout i po variantě podobného podnosu v rustikálním stylu. Pro praktické servírování nejen snídaně například na terase nebo na zahradě je velmi vhodný též dřevěný podnos s praktickým malým šuplíčkem, do něhož schováte příbor nebo ubrousek.

pribory v drevenem boxu

V každé kuchyni by měl být pořádek, ale kam třeba s čajovými sáčky nebo kávovými kapslemi? I na ně můžete sehnat krásné dekorativní a přesto praktické úložné boxy. V různých barvách, tvarech i materiálech najdete truhličky na čajové sáčky, zajímavý tip je dřevěný organizér na kapsle do kávovaru, ubrousky pak naskládáte do stylové dřevěné krabičky s kovovým klipsem.

sklenene dozy

Už v dobách našich babiček nechyběly v kuchyni všelijaké porcelánové a keramické nádoby na cukroví, sušenky a různé drobné pochutiny. Tato obliba nejen, že přetrvala do dnešní doby, ale naopak se stala velmi módní záležitostí, takže byste tento kuchyňský doplněk určitě neměli opominout. Velmi elegantně a moderně vypadají například kulaté skleněné dózy s víkem inspirovaný dobou počátku minulého století. Nejen, že jsou praktické, ale poslouží i jako originální dekorace vaší kuchyně, pokud dovnitř naaranžujete například cukroví nebo těstoviny.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze