Úvod

Nebaví Vaše děti zahrada? Postavte jim hřiště!

Vlastní zahrada přináší celou řadu výhod. Poskytuje nám zázemí k příjemné relaxaci a setkání s rodinou či přáteli, stejně jako možnost pěstovat si vlastní ovoce a zeleninu. Že všech těchto výhod s oblibou využíváte, ale Vaše děti to na zahradě nebaví? Postavte jim dětské hřiště!


Co baví děti
Sedět u zahradního stolečku a povídat si s rodiči a příbuznými nebo pomáhat se zahradními pracemi baví vskutku málokteré dítě. Děti potřebují úplně jiný druh zábavy. Pokud chcete, aby netrávily čas na zahradě pouze z donucení, postavte jim dětské hřiště. Houpačka, skluzavka, provazový žebřík nebo pískoviště jsou pro děti mnohem zábavnějšími kamarády než kbelík na vytrhaný plevel, zahradní lopatka nebo hrabičky.

detske hriste s piskovistem

Než hřiště pořídíte
Hřiště by mělo být umístěno tak, aby přirozeně zapadlo do celkové koncepce zahrady. To znamená, že vedle relaxační zóny a užitné části zahrady byste pro účely hřiště měli vyhradit speciální část. Velikost hřiště závisí na Vašich prostorových možnostech a samozřejmě také na počtu a věku dětí. Velice důležitým kritériem je odolnost a bezpečnost. Vždy vybírejte pouze produkty od kvalitního výrobce s dobrými referencemi, který splňuje příslušné bezpečnostní normy! Pamatujte na to, že i kvalitní hřiště byste měli pravidelně kontrolovat, zda nedošlo k uvolnění šroubů nebo k jiným drobným závadám.

bezpecnostni prvky

Šikovný stavebnicový systém

Pokud nevíte, jakou podobu by mělo Vaše dětské hřiště mít, můžete pro inspiraci nahlédnout na stránky www.jungle-gym.cz, kde si můžete prohlédnout různé druhy sestav. Dětská hřiště Jungle Gym mají kromě pěkného vzhledu a variability tu výhodu, že jsou řešena jako stavebnicový systém, a proto je lze dle potřeby průběžně upravovat a doplňovat. Díky tomu děti také jen tak neomrzí.

hriste pro deti s houpackou a skluzavkou

Hřiště od tatínka
Zaujaly Vás hrací sestavy Jungle Gym stejně jako nás? Pak Vás jistě potěší snadná montáž, kterou zvládne každý šikovný tatínek, a to bez speciálních znalostí, dovedností a vybavení. Stavebnice, která se dodává v demontu spolu s jednoduchým návodem na stavbu, už zahrnuje vše potřebné. Potřebovat budete jen základní nářadí, které máte běžně ve své dílně či kůlně. Pokud si na montáž přece jen netroufnete, můžete si ji samozřejmě objednat spolu s hřištěm. Není ale lepší, když se budou Vaše děti chlubit ostatním hřištěm, které jim smontoval sám tatínek?

detsky domecek se skluzavkou
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze