Úvod

Nejlepší celkový design prosklení památkových střech

Pražský Karlín se nádherně zabydluje. Kvalitu nových prostor ovlivňuje střešní prosklení - štíhlost konstrukce rámů a křídel, komfort otevírání a například i možnost zcela integrovaných, neviditelných elektrootevíračů.


Celkový design střešního prosklení
“Představte si tento byt s běžnými typovými střešními okny či masivnějším prosklením z hliníkové stavebnice s “tlustými” křídly a velkým elektrootvíračem - je to pro vás rozdíl?” posílá otázku do hry Jakub Formánek za českého manufakturního výrobce Solara.

Štíhlost profilů: jde zejména o otevíravá křídla a o celkovou štíhlost rámů

“Šířku fixních rámů ateliérových oken mají skoro všichni dobrou. Veliké rozdíly jsou zejména u otevíravých křídel a u celkové pohledové subtilnosti rámů. Tvrdím, že jsme v těchto věcech o veliký skok napřed - profily křídel jsou nejsubtilnější na trhu, a to o hodně, a fixní rámy jsou nejen úzké, ale také přiměřeně nízké.” upřesňuje Jakub Formánek s tím, že tyto dvě technické features nejvíce ovlivňují výsledný dojem z interiéru karlínského bytu i celé řady prosklení Solara HISTORIK.

stresni okna Solara
HISTORIK může být osazený neviditelnými elektrootvírači s automatickým zavřením pro dešti

Je libo sluhu, který okna zavře, či uzamčenou mikroventilaci?

Tato ateliérová okna pro památky se mohou otevírat sama neviditelnými elektrootvírači a systém dešťového senzoru a záložního zdroje zajistí automatické uzavření při dešti i v případě výpadku proudu. Může to být napojené na aplikaci smartphonu, na ovladač domácí inteligence.
Neviditelný elektrootvírač je včetně přívodního kabelu plně zabudován v profilech okna a zvenku krytý podčerněným sklem.
Kdo nepotřebuje sluhu a okna si otevře a zavře sám, dostává komfotrní možnosti klikou uzamčené mikroventilace, polohované běžné ventilace i plného otevření například pro mytí.

velkoformatova okna Solara
Bezkonkurenční celková štíhlost fixních profilů a zejména otevíravých křídel

Přehřívání, prochládání, konzultace?
Konzultujeme s klienty jaká skla zvolit pro jižní střechu, aby v létě odrážela tepelné záření. Jaká skla zvolit pro tepelnou pohodu v mrazech, jaké zastínění je vhodné proti přeslunění či viditelnosti do místnosti. Umíme poradit s cenovou hladinou jednotlivých doplňku i s tím, co u ateliérových střešních oken funguje a co ne.” uvádí Jakub Formánek.

atelierova okna Solara
Střešní prosklení pro památky Solara HISTORIK

Je to krásné a investorům se to vyplatí
Památkové zóny jsou jedinečné a přidaná hodnota genia loci vábí. Prosvětlení a prostorové otevření podkrovních bytů je nejen díky limitům památkových ústavů oříšek. “Ale jde to i takto krásně a taková ateliérová okna se investorům vyplatí. Definují první dojem z interiéru, zvyšují hodnotu prostor. Ze zkušeností opravdu tvrdím, že investice do kvalitního střešního prosklení se bohatě vrací.” uzavírá Jakub Formánek ze společnosti Solara.

Redakce Solara
Foto Studio Petřin
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze