Úvod

Nezanedbávejte péči o váš bazén

Využíváte váš bazén k celoročnímu koupání? Nezapomínejte se o něj starat ani v zimě. Přestože voda v bazénu není v chladném počasí tolik náchylná ke vzniku řas a sinic, neznamená to, že by se v ní nevytvářely bakterie. A koupou-li se v bazénu děti, o to více péče si zaslouží. Jak tedy bazén správně udržovat a čistit či ho připravit na novou koupací sezónu?


Nejprve bazén pořádně vyčistěte mechanicky. Z bazénového příslušenství k tomu poslouží především bazénový vysavač, který odstraní větší nečistoty a špínu ze dna a z boku bazénu. Potom zkontrolujte pískovou filtraci, zachycující další nečistoty, jako jsou hmyz, vlasy, chlupy a podobně. Písek ve filtraci pravidelně propírejte, abyste dosáhli maximálního účinku.

bazenovy vysavac

V dalším kroku přichází na řadu bazénová chemie. Mezi nejúčinnější jednoznačně patří multifunkční chlorové tablety, které fungují na principu postupného uvolňování chlóru do vody. Mezi další užitečné přípravky patří granulát na regulaci ph a vločkovač. A jak poznáte, že je třeba chemii dodat? Pořiďte si testovací soupravu a vodu pravidelně kontrolujte.
bazenova chemie
Pokud jste vy či některý z členů vaší rodiny alergičtí na chlór, nezoufejte, i pro vás máme tip. Vyzkoušet můžete kyslíkové tablety Aqua Blanc O2, které stejně jako ty chlórové vodu dezinfikují. Více přípravků naleznete na internetových stránkách www.bazeny.cz/bazenova-chemie/ specialisty na výrobu bazénů a péči o něj, společnosti Albixon. V jejím e-shopu naleznete veškeré praktické produkty pro čistění bazénu, které zde rovnou můžete zakoupit. Nenechte váš bazén zahálet a řádně o něj pečujte. Jen tak budete mít jistotu, že je voda v bazénu čistá a bezpečná.

Albixon
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze