Úvod

Nové trendy na poli vinylových podlah

Vinylové podlahy si právem získávají stále více příznivců. Lze je užít prakticky ve všech provozech, jsou nenáročné na údržbu, vizuálně velmi atraktivní a odolné. Společnost Fatra, a.s. představuje novinky v produkci plovoucích i lepených vinylových podlah.


Novinka - vinylové podlahy RS-click
Fatra již dlouhodobě přináší na český i světový trh spolehlivost společně s tradicí a kvalitou. Letos přišla s novou kolekcí podlah RS-click. Ta se inspiruje 10 nejoblíbenějšími vzory z řad lepených dílců, které byly technologicky přepracovány do podoby plovoucí vinylové podlahy. Vzory dokonale imitují dřeviny z celého světa a dodají tak jakémukoli interiéru zcela novou, stylovou atmosféru.
Díky zámkovému systému je její pokládka velmi jednoduchá a ihned po položení je připravena pro běžný provoz a zatížení. Po technické stránce mají jednotlivé palubky formát 1205 x 210 mm, přičemž celková tloušťka je 9,5 mm. RS-click je vhodný i pro místnosti s podlahovým vytápěním. Podlahy RS-click jsou tím pravým doplňkem pro ty, kteří se chtějí spolehnout na kvalitu a zároveň chtějí mít svobodnou volbu při výběru designového provedení.

prurez podlahy RS-click

Refresh plovoucích vinylových podlah FatraClick

Další novinkou, kterou Fatra nabízí zákazníkům, je kolekce FatraClick oděná do nového kabátu. K sedmi původním vzorům přibylo 13 zbrusu nových a vznikla tak kolekce 20 originálních vzorů v imitaci dřeva, jež vhodně doplní každý interiér. Podlaha FatraClick v sobě účelně kombinuje výhody vinylových a klasických plovoucích podlah. Je vybavena zámkovým systémem Uniclic a instaluje se bez lepidla.
FatraClick splňuje standardní požadavky jako je snadná údržba, vysoká protikluznost, odolnost proti opotřebení. Pyšní se vysokou hodnotou zvukového útlumu a dobrým teplotním vjemem. Palubky se vyrábí v rozměrech 1235 x 230 mm a tloušťce 9,5 mm, z toho tloušťka nášlapné vrstvy činí 0,40 mm.

podlahova krytina Fatraclick - karibska borovice

Luxusní vinylové dílce Thermofix
Již rok je na trhu také nová luxusní kolekce vinylových dílců Thermofix, imitující nejen dřevo a kámen, ale také koberce. Široká paleta obsahuje 52 různých dekorů k nerozeznání od přírodních materiálů a to nejen na pohled, ale díky vylepšené technologii vrásnění dezénu i na dotek.
Díky své konstrukci patří mezi nejkvalitnější vinylové podlahoviny na světě. Nášlapná vrstva je opatřena mechanickým dezénem a polyuretanovou vrstvou, která usnadňuje údržbu, zvyšuje odolnost a prodlužuje životnost. Krytina je navíc kvůli maximální rozměrové stálosti vyztužena skelným rounem. Thermofix je možné použít i jako obklad stěn a hodí se dokonce i do koupelen, protože vykazuje mimořádně vysokou odolnost vůči vlhkému prostředí.
Jednotlivé dílce jsou vyráběny v rozměrech 900 x 150 mm u imitace dřeva a 900 x 300 či 450 x 450 mm u dekoru keramické dlažby a textilu.
Při výrobě podlahovin využívá Fatra receptur, které neobsahují ftalátová změkčovadla. Tím dochází k jejich významnému vylepšení po stránce zdravotní a hygienické.

Více informací o vinylových podlahách společnosti Fatra naleznete na www.fatrafloor.cz.

logo FATRA
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze