Úvod

Odstraňte z ložnice feng shui rušivé elementy

Ložnice ve stylu feng shui představuje skutečnou oázu vzácného klidu. Její interiér by měl být harmonický bez přítomnosti prvků, které narušují tok energie.


Odstraňte rušivé vlivy 
Ložnice pojatá ve stylu feng shui je nepochybně správná volba. Díky správnému toku energie zde načerpáte dostatek sil do nového dne. Aby energie chi mohla proudit, je třeba z místnosti odstranit všechny rušivé vlivy. V prvé řadě by v ní nemělo být nic, co souvisí s Vaším výkonem práce. Pracovna integrovaná do ložnice je z pohledu feng shui naprosto nepřijatelná. Vedle počítače zde nemá co pohledávat ani televize, nebo posilovací stroj.

Pozor na rostliny a dekoraci
Nadměrné množství zelených rostlin není žádoucí v žádné ložnici. V noci náš totiž rostliny připravují o potřebný kyslík. Jestliže si svou ložnici nedokážete bez rostlin představit, umístěte do ní výhradně rostliny se zakulacenými listy. Opatrně také s dekorací. Z pohledu feng shui jsou obrázky nad postelí nevhodné. Na stěnách být mohou, ovšem pouze ty s optimistickými motivy a barvami. 

Tipy do feng shui ložnice 
Pro dobrý spánek je klíčové správné umístění postele. V ložnici feng shui by postel nikdy neměla tvořit pomyslnou přímku se dveřmi. Neměla by být přiražená u stěny, ale přístupná z obou stran. Také v případě, že ve své ložnici spíte sami, noční stolek by měl být z každé strany. Harmonická ložnice je nemyslitelná bez vhodných barev. Dejte přednost přírodním odstínům. 

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze