Rekonstrukce domu krok za krokem

Podlahové topení v koupelně

Koupelna je místem relaxace, kde bychom se měli cítit uvolněně a příjemně. Základem našeho pohodlí je účinný systém vytápění, a proto jsme v rámci naší rekonstrukce řešili otázku, jaký druh vytápění do nové koupelny zvolit. Nakonec jsme se rozhodli pro komfort podlahového vytápění.


Do podlahy nebo na stěnu?
Je možné obojí. Při řešení otázky, jaký druh vytápění do koupelny zvolit, se nabízejí dvě základní varianty, a to buď vytápění na stěnu, anebo podlahové topení. Ovšem nejvíce komfortní řešení představuje kombinace obou typů vytápění, pro kterou jsme se nakonec rozhodli při naší rekonstrukci. Podlahové topení je zárukou toho, že nám poté, co vystoupíme z vany, nebude zima a budeme se cítit moc příjemně. A co jiného si po náročném dni přát, než dokonalý odpočinek v harmonické koupelně.

Podlahové topení v koupelně
Také u podlahového topení v koupelně máme dvě možnosti. Buďto vytápění napojené na teplovodní okruh, anebo elektrické vytápění, které má ve srovnání s teplovodním vytápěním výhodu snazší instalace a navíc je spjato s nižšími pořizovacími náklady. (Nehledě na to, že v případě havárie teplovodního vytápění se vylije voda z trubek.) Právě s ohledem na zmíněné výhody, zejména co se nákladů týče, jsme se pro elektrické vytápění rozhodli. Elektrické podlahové topení není nikterak finančně náročné. Topná rohož se totiž pokládá pouze na místa, po kterých chodíme.



Jen pro představu, u naší koupelny o výměře 6m2 jsme topnou rohož položili na 3m2. Celkově nás podlahové topení včetně tepelné izolace vyšlo na 5000 Kč. Jak vidíte, relace mezi užitnou hodnotou a cenou je zde více než příjemná.

Elektrické podlahové vytápění
Pro instalaci elektrického podlahového topení jsme zvolili elektrickou topnou rohož ECOFLOOR od společnosti FENIX Jeseník www.fenixgroup.cz. Jedná se o sestavu elektrických topných kabelů, připevněných v pravidelných smyčkách na speciální tkaninu ze skelného vlákna. Podlahové vytápění ECOFLOOR je vybaveno sofistikovaným systémem regulace, který je zárukou ekonomického provozu. Pokud teplota podlahy dosáhne požadované úrovně, systém se automaticky vypne, a to díky podlahové sondě. V kombinaci právě s otopným žebříkem si od nové koupelny slibujeme vysoký komfort užívání a nemůžeme se dočkat, až ji začneme užívat.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze