Úvod

Selský nábytek dodá interiéru nezaměnitelnou atmosféru

Také se cítíte nejlépe ve společnosti dřevěného nábytku? Pokud vybavujete chalupu, byt pojatý v country stylu, anebo jste se rozhodli ozvláštnit svůj moderní interiér zajímavým solitérem, rustikální a selský nábytek Vás nezklame.


Tradiční přírodní materiál 
Dřevěný nábytek z masivu představuje to nejlepší řešení, jak zařídit interiér. Pokud jde o vliv na lidské zdraví, dřevo jako jedinečný přírodní materiál má mnohem příznivější vliv na lidské zdraví než plast, kov, sklo a další používané materiály. To je hlavní důvod, proč se s dřevěným anebo alespoň částečně nábytkem nesetkáme pouze v tradičním, ale také v moderním interiéru. Ovšem v interiérech pojatých ve venkovském stylu zpravidla najdeme nábytek, který je vyroben výhradně z masivního dřeva. Jedná se buď o selský nábytek, anebo o rustikální nábytek. Pojmy rustikální a selský nábytek se v praxi často zaměňují, neboť mají většinu rysů společných. Jisté odlišnosti zde však jsou. 

               

Poctivý selský nábytek
Selský nábytek se vyrábí z masivu hrubě opracovaného dřeva. Je oblíbený pro svůj tradiční krásný vzhled, pevnost, stabilitu, odolnost a dlouhou životnost. Poctivý selský nábytek vydrží po celé generace. Nejlépe se hodí na chalupu, anebo do interiéru pojatého v country stylu, kde mu to sluší ve společnosti dobových kachlových kamen a doplňků, jako je například hliněné nádobí připomínající doby našich babiček. Kromě toho patří mezi vyhledávané součásti tzv. interiérových mixů, které s oblibou kombinují několik různých stylů. V moderním bytě není problém postavit selskou komodu vedle futuristické židle.

               

Krásný malovaný nábytek
Rustikální nábytek představuje oblejší, jemnější a opracovanější variantu selského nábytku. Je vyhledávaný především pro své ozdobné ornamenty a romantický vzhled. Krásný rustikální nábytek s ručně opracovanými starožitnými efekty nabízí www.sobnabytek.cz. Malovaný nábytek, komody a skříně z akácie, mahagonu a sezamu se pyšní ručně malovanými motivy. Velké oblibě nejen příznivců tradičního selského nábytku se těší také truhly, lavice, židle a stoly, které sice nejsou malované, ale jak lze z fotografií tušit, do interiéru vnesou jedinečnou pohodu okořeněnou nádechem přírody. Záleží na Vás a vzhledu Vašeho interiéru, zda ho plně vybavíte poctivým masivním nábytkem s kouzlem minulosti, anebo jen najdete nějaký zajímavý kousek k ozvláštnění Vašeho bydlení.
 
                    

Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze