Úvod

Výhody a nevýhody bazénů z nerezu

Toužíte po krásné a odolné bazénové nádrži, která se stane chloubou Vašeho bydlení? Nerezový bazén stojí za úvahu. Jaké jsou výhody bazénů z nerezu a má nějaké nevýhody?


Odolnost vůči korozi
Nerezová ocel je unikátní materiál, jehož použití se od roku 1931, kdy byl vynalezen, rozšířilo do mnoha průmyslových odvětví a vědních oborů, od stavebnictví, přes potravinářství, až po medicínu. Díky svým vynikajícím užitným vlastnostem, jako je vysoká pevnost a mimořádná odolnost – zde oceníme především odolnost vůči korozi, se používá také k výrobě koupacích nádrží. Nerezové bazény představují ideální řešení pro všechny, kteří dají přednost bezchlorové úpravě vody před použitím chlóru, konkrétně úpravě pomocí mořské soli.
Zde pozor: Pokud se rozhodnete pro úpravu vody tzv. salinací (použití solničky místo klasického chlóru), je důležité, aby byl nerezový nejen samotný bazén, ale také jeho příslušenství.

Dlouhá životnost, snadná údržba
Není to však jen odolnost vůči korozi při styku se solí, co v poslední době činí bazény z nerezu tolik atraktivními. Jejich spokojení majitelé si rovněž pochvalují dlouhou životnost, která se počítá na dlouhá desetiletí, a je srovnatelná s betonovými konstrukcemi. Výhodou je i hermetická celistvost povrchu beze spár, což snižuje vznik řas a množení bakterií a je zárukou vysoké míry hygieny. Při provozu pak oceníte nenáročnou údržbu (nádrž nepotřebuje žádnou povrchovou úpravu) a snadné zazimování. Mezi další přednosti bazénů z nerezu pak patří i jednoduchá a časově nenáročná montáž a možnost tepelné izolace stěn bazénů.

nerezovy bazen

Vhodné ven i dovnitř
A nesmíme zapomenout ani na estetické kvality - nerez je vysoce elegantní nadčasový materiál – bazén z něho vyrobený je tak nejen dokonale funkčním, ale také významným estetickým doplňkem každého prostoru, ať už venkovního, nebo vnitřního, určeného k soukromému bydlení, nebo jako součást luxusního wellness provozu. Pokud jde o tvar, ten mohou mít nerezové bazény libovolný.

Jaké jsou nevýhody?
A jaké jsou nevýhody tohoto ušlechtilého řešení? Tou zásadní je ve srovnání například s plastovými bazény podstatně vyšší pořizovací cena. Dejte si tedy pozor na nerezové bazény s nápadně nízkou cenou, za kterou se může skrývat horší materiálová kvalita, která pak nemůže garantovat deklarované vlastnosti. Za další mínus pak může být považován vzhled vody, která není vzhledem k materiálu zářivě modrá, ale má šedý ocelový nádech. Vzhled samozřejmě nemá žádný vliv na kvalitu vody.

Závěrem je nutno říci, že nerezové bazény se i přes obě zmíněné nevýhody těší stále rostoucí oblibě.

Zdroj foto: bio-bazeny.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze