Úvod

Podle čeho vybírat čerpadlo?

Vybíráte čerpadlo? Nevíte, zda dát přednost ponornému tlakovému či zahradnímu čerpadlu, anebo domácí vodárně? Poradíme Vám, jak zvolit optimální variantu pro Váš dům i zahradu.


Využití čerpadel v domácnosti
Čerpadla mají v domácnosti mnohostranné využití a lze je využít pro různé oblasti. Nejčastěji se používají k zavlažování zahrady a k dodávce vody pro každodenní domácí použití. Dále můžete čerpadlo využívat k přečerpávání vody z bazénu, případně odčerpávání vody ze zatopeného sklepa, atd.



Jak vybírat čerpadlo

Pokud chceme vybrat čerpadlo, které bude nejlépe sloužit našim potřebám, měli bychom si před jeho pořízením položit několik klíčových otázek. V prvé řadě je třeba podřídit výběr čerpadla předpokládanému účelu použití. Jiný typ čerpadla je vhodný pro zavlažování zahrady, jiný pro zajištění provozu domácnosti. Dalším důležitým kritériem je velikost pozemku, ale také kvalita (míra znečištění) vody. Podívejme se nyní na čerpadla především z pohledu účelu jejich použití.

Čerpadla podle účelu použití

V oblasti zavlažování zahrady se používají jak povrchová, tak i ponorná tlaková čerpadla, která čerpají vodu ze studní či nádrží na dešťovou vodu. Povrchová neboli zahradní čerpadla jsou velmi tichá a dokážou čerpat vodu z hloubky až 8 metrů. Povrchové čerpadlo se samonasávací schopností a dobrým výkonem umožňuje široké spektrum využití doma i na zahradě. Pro čerpání vody ze sklepa, garáže, jímky, anebo k přečerpávání vody mezi zásobníky jsou vhodná ponorná čerpadla. Nejpoužívanější řešení pro zajištění dodávek vody pro každodenní provoz domácnosti, které lze využít i na zavlažování zahrady, představuje plně automatická domácí vodárna.



Nechte si poradit
Tradiční prodejce zahradní techniky Mountfield má v nabídce čerpadla všech výše uvedených typů od kvalitních výrobců. Nedílnou součástí služeb je také poradenství. Takže pokud váháte s výběrem čerpadla, doporučujeme zajít do specializované prodejny, kde se můžete poradit s vyškolenými specialisty. Další z možností představuje využití služeb webového pomocníka. Záleží na Vás, kterou z možností zvolíte, ale pamatujte, že při výběru čerpadla se vždy vyplatí, nechat si poradit.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze