Úvod

Přírodní dlažba z taveného čediče interiérům sluší

Toužíte po krásné podlaze, která se Vám nikdy neokouká? Nevšední vzhled dlažby z taveného čediče sluší moderním i tradičním interiérům. A protože každá dlaždice je originál, můžete se doma procházet po unikátní podlaze, kterou nikdo jiný nemá.


Krásný přírodní vzhled
Když přijde řeč na podlahu, většině z nás se automaticky vybaví lamino nebo lino. Milovníci tradičních přírodních materiálů samozřejmě nedají dopustit na dřevo nebo kámen. Pokud mezi ně patříte, a hledáte neotřelé řešení pro Vaši podlahu, za úvahu stojí dlažba z taveného čediče, která se vyrábí roztavením přírodního čediče a jeho odlitím do kovových forem. Krásný vzhled tohoto jedinečného přírodního materiálu, který je také ekologický, sluší interiérům všech tváří.

dlazba v interieru

Vynikající užitné vlastnosti
Přírodní dlažba z taveného čediče se může pochlubit nejen krásným vzhledem, ale také celou řadou vynikajících užitných vlastností. V prvé řadě se jedná o ekologický a hygienický materiál, který je vhodný do každé domácnosti, tedy včetně těch, kde žijí alergici. Dlažba se vyznačuje mimořádnou pevností, tvrdostí a velmi dobrou mechanickou i chemickou odolností. S tím pochopitelně souvisí také její trvanlivost a dlouhá životnost.

cedicova dlazba v koupelne

Příznivá cena a bezproblémová pokládka

Co ocení především stavebníci a investoři, to je cena, která překvapivě není vůbec vysoká. A pokládka? Čedičové dlaždice se pokládají běžným způsobem. To znamená, že se po očištění kladou do maltového lože nebo lože zavlhlé betonové směsi. Další možnost představuje lepení tmelem stejně jako v případě keramické dlažby.

protiskluzova dlazba

Snadná údržba všech typů
Povrch dlažby je nenasákavý a snadno se udržuje v čistotě. Při úklidu si vystačíte s běžnými čisticími prostředky. Výjimku nepředstavují ani protiskluzové dlažby, jejichž výstupky jsou konstruovány právě s ohledem na nenáročnost údržby. Tip pro ještě krásnější vzhled: Po umytí podlahy přidejte do kbelíku 1 lžíci petroleje (nemáte-li ho použijte stolní olej) a povrch ještě jednou setřete.

dlazba v interieru

Vyberte si design
Také Vás dlažba z taveného čediče zaujala? Pak Vás jistě bude zajímat, že si můžete vybrat z několika variant povrchu dlaždic: buď hladké dlaždice bez výstupků nebo z několika typů dlaždic s výstupky tzv. protiskluzy. Dlaždice mohou mít i různé tvary. Největší oblibě se však těší klasický čtvercový formát.

Více inspirace pro Vaši podlahu najdete na stránkách www.eutit.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze